Sport
România - Norvegia nu se va mai disputa! Tricolorii pot câştiga grupa din Nations League

Partida România – Norvegia nu se va mai disputa, anunţul fiind făcut de site-ul oficial al Federaţiei

UEFA informează că speța va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

 

Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA și la care se face referire mai sus, conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația noastră:

“3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA

 

Nu știm ce rezultat ne trebuie la Belfast. În funcție de rezultatul meciului Austria – Irlanda de Nord, vom ști ce nevoi avem. Mâine nu mai există pentru noi în fotbal și trebuie refăcută toată strategia pentru meciul cu Irlande Nord”, a declarat Stoichiță la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

 

Regulamentul ediției  2020 - 2021, la articol 26, punctul 3, al Ligii Națiunilor clarifică astfel de situații: ”Refuz de a juca sau cazuri similare - Dacă o echipă este descalificată, rezultatele tuturor meciurilor vor fi declarate nule”.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.