Sport
S-a reunit echipa feminină de handbal a Craiovei. Burcea: “Vrem să ne impunem ca un brand naţional”

Prima echipă de sală a Craiovei care s-a reunit este cea feminină de handbal, aceasta fiind totodată şi cea care primeşte cel mai mare buget din partea municipalităţii.

 

De altfel, Daniela Grădinaru, directorul SCM Craiova, a ţinut să lămurească din start problemele legate de buget şi cele administrative. „Nu a fost nimeni în concediu, întârzierea nu ni s-a datorat, ci au avut la origine schimbarea legii sportului, a trebuit să aşteptăm apariţia contractului-cadru la nivel naţional. Suntem printre primele cluburi care a reuşit să-şi adapteze activitatea la noua lege. Nu am fost în niciun moment în pericol să nu mai avem echipe, jucători, antrenori, etc. În perioada următoare vom semna şi primele contracte, cele cu handbalistele, fiindcă ele sunt primele care încep sezonul. Echipa de handbal are şi cel mai mare buget. Se fac paşi şi la formaţia baschet, începând cu antrenorul, care a fost deja instalat, vor fi şi la volei cât de curând noutăţi” a spus Grădinaru.

Bogdan Burcea şi-a strâns fetele la Sala Polivalentă, iar în zilele următoare le va testa din punct de vedere al formei fizice, cu ajutorul unui specialist din Franţa. În perioada următoare este aşteptat şi noul preparator fizic al echipei, Marius Grancea. Noutăţile le reprezintă pivotul muntenegrean Bobana Klikovac, intermediarul dreapta Patricia Vizitiu şi pivotul Nicoleta Tudor, pe lângă acestea venind şi câteva jucătoare tinere, considerate de perspectivă de antrenorii Burcea şi Albici. Handbalistele Craiovei vor pleca într-un stagiu de pregătire în Grecia, în localitatea Drama, apoi vor reveni în ţară pentru 3 turnee de pregătire, unul la Vâlcea, al doilea la Sânicolau Mare, unde vor întâlni formaţiile ungureşti Siofok şi Bekescsaba, iar al treilea va fi „Cupa Craiovei”, pe 18-20 august, unde vor mai participa CSM Slatina, Dunărea Brăila şi o formaţie de peste hotare. Înaintea startului campionatului, la începutul lunii septembrie, SCM Craiova va disputa Supercupa României, cu CSM Bucureşti.

Antrenorul Bogdan Burcea şi-a expus strategia înaintea startului pregătirilor: „A fost o vară grea pentru mine, dar acum sper ca totul să fie bine. Nu am stabilit obiectivul, dar e clar că ne gândim să fim mai sus decât anul trecut. Eu îmi doresc ca echipa să crească şi să devină un brand naţional. Am avut noroc la tragerea la sorţi a Cupei EHF, avem doar un tur preliminar şi ne propunem să ajungem în grupe. Te ia ameţeala când auzi ce bugete se vehiculează în Liga Naţională, dar nu ne speriem. Sunt mulţumit de pivotul Bobana Klikovac, este o certitudine, a venit pe postul lăsat liber de Burlacenko şi Landre. Cel mai important lucru este că am păstrat jucătoarele importante, care au avut oferte minunate de la alte echipe, în special Zamfir, dar au rămas la Craiova, sunt mândru de ele. Eu mizez şi pe tinerele jucătoare crescute în Craiova, este un deziderat al meu să creştem talentele locale”.

Lotul pe care se vor baza antrenorii Burcea şi Albici: Dumanska, Fl. Stanciu, Cr. Lung (HCM Craiova) – portari; Zamfir, Ardean Elisei, Nikolic, Trifunovic, Apipie, Ianaşi,  Șelaru, N. Tudor (Cisnădie), Vizitiu (HCM Rm. Vâlcea), Klikovac (Alba Fehervar), Al. Colac (promovată de la HCM Craiova).

Au plecat: Landre, Pașca, Zaremba, Burlachenko, Andrei, Băbeanu.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.