Sport
Salvați de Elvir Koljic! Universitatea se impune cu emoții la Sfântu Gheorghe

Emoțiile par să devină obișnuință pentru trupa lui Cristiano Bergodi. De această dată, în prima etapă a sezonului 2020-2021, Universitatea Craiova s-a impus, scor 1-0, pe terenul formației Sepsi Sfântu Gheorghe. Unicul gol al duelului a fost înscris de Elvir Koljic în minutul 88! 

Domoliți de căldură și fără entuziasmul din finalul stagiunii precedente, Universitatea Craiova s-a arătat vulnerabilă în cele mai multe dintre momente. În prima parte a jocului, Sepsi a avut mai multe ocazii importante și ar fi putut deschide scorul dacă Mirko Pigliacelli nu ar fi fost în zi mare. Deliagiannidis și Bogdan Mitrea au fost primii care l-au pus la încercare pe goalkeeper-ul Craiovei. Aceștia au fost urmați de fostul jucător al Științei, Dimitrov, însă șutul său violent a fost respins. Totuși, cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut elevilor lui Bergodi. Valentin Mihăilă nu a reușit să introducă mingea în poartă din câțiva metri.

 

Oltenii au pornit ezitant și în partea a doua. Tehnicianul italian s-a dovedit inspirat prin schimbările efectuate. Revenit după aventura din Belgia, Vladimir Screciu a jucat simplu și nu s-a complicat în fața apărării. Baiaram a intrat în locul lui Mihăilă, iar Ivan a fost trecut în banda stângă. Din acel moment, jocul a fost dinamizat. Vătăjelu și Bărbuț au contribuit la golul marcat de Știința în minutul 88. Elvir Koljic a urmărit ca un veritabil atacant o minge a lui Cristi Bărbuț și a reușit să deschidă scorul atunci când gazdelor le-a fost foarte greu să mai revină. Putem remarca și jocul foarte bun al lui Marius Constantin. Fundașul a arătat foarte multă siguranță și chiar dacă a fost privit cu scepticism de mai mulți fani ai „alb-albaștrilor”, veteranul din defensivă pare să fie o piesă grea în angrenajul echipei. Universitatea Craiova nu a etalat cel mai bun joc, însă pleacă cu cele trei puncte și pornește cu un moral bun la începutul acestui sezon. Pentru „juveți” urmează duelul din primul tur preliminar UEFA Europa League, de joi, ora 20:00, cu Lokomotiv Tbilisi. 

 

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ștefan – Aganvic (77, Kovacs), Vașvari, Deligiannidis (76, Nouvier), Purece – Ștefănescu (46, Fulop), Carnat. 

„U” Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (66, Vătăjelu), M. Constantin, Bălașa, Bancu – Nistor, Cicâldău, Mateiu (63, Screciu) – Ivan, Koljic, Mihăilă (64, Baiaram). 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.