Sport
SCM Craiova anunță că Eugen Ilie este noul tehnician al echipei de baschet

Conducerea SCM Craiova a ajuns astăzi, 07.09.2020, la un acord cu antrenorul Eugen Ilie să ocupe funcţia de antrenor secund, în sezonul 2020-2021, la echipa de baschet masculin, urmând să îl ajute pe Aleksandar Todorov.

Eugen Ilie s-a născut în 3 mai 1976, la Iași, unde a făcut pentru prima oară cunoștință cu baschetul. Treptat, a trecut pe la toate grupele de juniori și a fost promovat la echipa de seniori a Politehnicii Iași. A urmat o lungă carieră de jucător, iar Eugen Ilie a jucat în România la echipe precum (Steaua București, Rompetrol București, Dinamo București, BCM U Pitești și CS Otopeni).

Pasiunea pentru baschet a fost cea care l-a motivat pe Eugen Ilie de-a lungul carierei sale de jucător și care l-a provocat să nu renunțe la acest sport după retragere. Încă din ultimul an petrecut la CS Otopeni, a devenit antrenorul secund al formației din Capitală, iar în sezonul 2010-2011 a preluat rolul de antrenor principal. După doi ani petrecuți pe banca tehnică a lui CSO Otopeni, odată cu retragerea echipei din prima ligă și din Cupa României, Eugen Ilie a revenit pe parchet pentru o scurtă perioadă, înainte de a pleca în Irak, la Zakho Basket.

Noul antrenor secund al trupei noastre a stat doi ani în Orientul Mijlociu și apoi s-a întors în România, la CSU Știința București. În jumătatea secundă a actualului deceniu, Eugen Ilie le-a mai antrenat pe CSM Ploiești, CS Dinamo Știința București, CSO Voluntari și CSM Galați.

 

sursă: Craiova Baschet Fans

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.