Sport
SCMU Craiova atacă Top 6 cu un uriaş ucrainean

Înaintea începerii părţii a doua a sezonului, Top 6, pe care o va aborda de pe podium, echipa de baschet a Craiovei s-a întărit cu un pivot ucrainean, Vladislav Koreniuk. În vârstă de 25 de ani, Koreniuk are 2,10 metri şi s-a născut într-un fost teritoriu românesc, la Ismail. Uriaşul a fost component al echipelor naționale U18 și U20 ale Ucrainei şi poate debuta în meciul cu CSM Oradea, programat sâmbătă, de la ora 17, în Sala Polivalentă. 

Am venit la o echipă bună, de pe locul 3 şi vreau să câştigăm cât mai multe meciuri. Nu ştiu prea multe despre campionat, o să am timp să mă conving. Îmi place oraşul, este unul frumos, mă înţeleg bine cu coechipierii” a declarat colosul ucrainean, care s-a format la clubul Dnepr Dnepropetrovsk, unde a jucat până în 2015. A evoluat apoi în Polonia, la Stal Ostrow, apoi în Lituania, la Siaulai şi Nevezis, a trecut prin Franţa, la Lourdes Tarbes, şi prin China, la Chongqing Sanhai Lanling şi Wuhan Dangdai, unde a avut medii de 24 de puncte şi 12 recuperări pe meci şi de unde a fost adus în Bănie.

Am adus acest jucător pentru a ne întări pe poziţia 5, unde am avut probleme în multe meciuri din acest sezon” a declatrat antrenorul formaţiei din Bănie, Aco Todorov. Koreniuk este al şaptelea străin din lotul Craiovei. 

 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.