Sport
SCMU Craiova, fără victorie în play-off şi după cea de-a patra participare

Sezonul de baschet a luat sfârşit pentru Craiova, care încă aşteaptă primul succes şi după cea de-a patra participare în play-off-ul Ligii Naţionale masculine. Seria cu U BT Cluj s-a încheiat cu 3-0 în favoarea ardelenilor, care, după cele 2 succese de pe teren propriu, s-a impus şi în Sala Polivalentă, scor 71-107.

Victoria clujenilor în Bănie a fost chiar mai drastică decât precedentele, de la Cluj, iar în toate cele 3 jocuri Clujul a marcat peste 100 de puncte. Meciul din Polivalentă n-a avut istoric, oaspeţii impunându-se din start, scorul pe sferturi fiind: 17-33, 17-28, 23-28, 14-18. Nu mai puţin de 16 coşuri de 3 puncte a reuşit Clujul, faţă de cele doar 2 ale Craiovei.

În ultima parte a meciului, ambele formaţii au utilizat jucătorii de rezervă. În ciuda umilinţei, cei 1.500 de suporteri din Sala Polivalentă i-au aplaudat minute în şir pe favoriţi, cu care se vor întâlni din nou în luna septembrie.

Au evoluat pentru SCMU Craiova: Abrams 21 de puncte, Taylor 16, Solopa 9, Bureau 6, Popa 6, Aktaş 4, Gavrilă 4, Burlacu 2, Lee 2 şi Corneanu 1.

MVP-ul meciului a fost Maksym Pustozvonov, care a avut procetaj de 100 % la aruncări, din cele 10 tentative aducând 21 de puncte echipe sale.

După un sezon chinuit, în care s-a aflat săptămâni la rând pe ultimul loc, SCMU Craiova s-a întărit în a doua parte a campionatului şi a obţinut in extremis calificarea în play-off, după meciul direct cu Galaţiul.

În precedentele participări în play-off, SCMU Craiova a pierdut tot cu 3-0 din primul tur, fiind învinsă de: Gaz Metan Mediaş, CSM Oradea şi BC Mureş.

 

Declaraţia zilei

"Eu am avut o discuție, și pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Alexandru Dedu că s-a gândit la Craiova ca și oraș gazdă, FRH contactase șapte cele mai importante echipe ale lumii: Rusia, Franța, Danemarca, Norvegia etc" -  viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.

Sondaj
Cine credeți că va câștiga funcția de primar al Craiovei în urma alegerilor parțiale din 11 iunie 2017?
Mario Ovidiu Oprea
Radu Preda
Mihail Genoiu
Claudiu Manda
candidat independent
candidat USR (fără nominalizare)
candidat ALDE (fără nominalizare)
© Copyright 2008 - 2017 Lupa. Toate drepturile rezervate.