Sport
Se leagă toate! Universitatea Craiova, victorie în fața FCSB-ului

Universitatea Craiova a mai făcut un pas important către titlul cu numărul 5. Oltenii s-au impus, scor 2-1, în fața FCSB-ului. Golruile Științei au fost înscrise de Cicâldău (min. 24) Dan Nistor (min. 55), în timp ce pentru oaspeți a marcat Iulian Cristea (min. 38).

Partida cu FCSB a reprezentat meciul cu numărul 300 pentru Dan Nistor. Astfel, înainte de înfruntare, mijlocașul Craiovei a primit și un tricou special. Duelul de pe „Ion Oblemenco” a început cu Știința în jumătatea adversă și cu o primă ocazie a lui Koljic, însă șutul său a fost respins de Andrei Vlad. Jocul bun de atac al Științei s-a soldat cu o lovitură de pedeapsă în minutul 23. Ovidiu Popescu a intrat decisiv la Valentin Mihăilă, iar arbitrul Marcel Bârsan a arătat punctul cu var. „Decarul” Alexandru Cicâldău a executat fără emoții și a făcut ca scorul să arate 1-0 în favoarea Universității. FCSB a revenit în joc grație unei neînțelegeri între apărarea Craiova și portarul Pigliacelli. Iulian Cristea a profitat și a egalat. Până la finalul primei părți, „juveții” nu s-au mai regăsit, iar bucureștenii au început să devină din ce în ce mai periculoși, însă nu au mai reușit nimic notabil.

Repriza a doua a început cu o întârziere de câteva minute, după ce arbitrul asistent linie 2 a văzut o neregulă în ceea ce privește plasa porții dinspre Peluza Nord. În minutul 54, Andrei Vlad a avut o intervenție ca la box, aplicându-i o lovitură în figură lui Koljic. Cicâldău l-a lăsat pe „sărbătoritul” Nistor să execute, iar acesta nu a dezamăgit. Finalul meciului a fost din nou cu emoții pentru alb-albaștri. Dumitru a avut o ocazie imensă în minutul 81, însă Mirko Pigliacelli și-a salvat miraculos echipa. Lui Bergodi i-a ieșit și de această dată, iar Craiova se impune în fața formației FCSB și ajunge la 5 victorii consecutive.

Universitatea Craiova – FCSB 2-1

Au marcat: Cicâldău 24 pen., Nistor 55 pen. / I. Cristea 37.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (83 Vătăjelu), Cosic, Acka, Bancu – Mateiu, Cicâldău, Nistor – Bărbuţ (72 Baiaram), Mihăilă (88 Gustavo), Koljic. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Qaka, Bălaşa, Mitran, Ivanov, Niţu.

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, I. Cristea, Miron, Panţâru (85 Pantea) – Ov. Popescu, Fl. Tănase, Moruţan (72 Vână) – Man, Fl. Coman, Ad. Petre (46 C. Dumitru). Antrenor: Bogdan Vintilă. Rezerve: Udrea – Perianu, Niţă, Istrate, Pandele.

Arbitru: Marcel Bârsan.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.