Sport
Sorin Cârţu a fost prezentat în noua postură la Universitatea Craiova: „Aş vrea să iau titlul şi ca preşedinte, după ce am făcut-o ca jucător şi antrenor”

Sorin Cârţu a fost prezentat astăzi ca preşedinte al Universităţii Craiova, o postură inedită pentru el, după ce a fost jucător şi antrenor emblematic al clubului. "Sorinaccio" va superviza toate aspectele legate de gruparea din Bănie, având consultări în principal cu patronul, dar a precizat că nu va lua decizii tehnice legate de echipă, acesta fiind rolul lui Devis Mangia. 

Despre poziţia sa în cadrul clubului, prerogativele şi ţelurile propuse, Sorin Cârţu  a spus: 

Am o experienţă de aproape 45 de ani în fotbal şi din ceea ce am învăţat pot să transmit şi în această poziţie, de preşedinte de club. Clubul a plecat de la zero în 2013 şi ca echipă şi ca organizare, iar rezultatele obţinute în acest timp îi conferă o poziţie de frunte, pe care încercăm să o consolidăm. Nu ne ascundem, vrem rezultate tot mai bune şi trofee cât mai multe. Vrem să ne legitimăm reciproc, clubul cu numele meu, iar eu trebuie să am o anumită poziţie în club. Patronul vrea să beneficieze de experienţa mea, să vin cu sfaturi. Ştie toată lumea că sunt alb-albastru în suflet, voi apăra interesele şi imaginea acestui club. Clubul trebuie să ajute acest oraş, să devină o stare de spirit şi să participe la viaţa socială. Obiectivele mele sunt cele ale clubului, adică prezenţa în cupele europene. Deciziile se vor lua în comun, în funcţie de starea financiară a clubului. Mă voi implica şi la transferuri şi la centrul de copii şi juniori”.

 

Despre relaţia cu antrenorul Devis Mangia şi atribuţiile pe care fiecare le va avea la echipă, Sorin Cârţu a declarat: 

Nu o să mai fiu niciodată antrenor.  Pot fi discuţii între noi, dar deciziile le ia Mangia. Voi apăra mereu antrenorul sau antrenorii care vor fi la club cât timp voi fi preşedinte. Devis mai are 2 ani de contract, deci nu poate fi vorba de înlocuirea lui. El este într-o postură foarte fericită, fiindcă a avut rezultate. La momentul acesta, este un an bun, suntem pe locul 2 şi în semifinalele Cupei României. Ar fi perfect să fim lideri după o singură etapă, după ultima”.

 

În cazul în care Craiova ar lua titlul, Sorin Cârţu ar deveni primul din istoria Universităţii Craiova care ar câştiga campionatul ca jucător, antrenor şi preşedinte.

Nu ştiu dacă mai e cineva care să fi luat campionatul ca jucător, antrenor şi preşedinte cu aceeaşi echipă, poate în alte ţări. Ar fi bine ca Mangia să fie norocos şi să câştige şi campionatul, nu o să mai fiu eu ultimul antrenor care a adus titlul la Universitatea, dar o să fiu primul care câştigă titlul ca jucător, antrenor şi preşedinte. A lua campionatul sau eventul este ceva deosebit, dar este complicat” a încheiat Sorinaccio. 

 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.