Sport
Sorin Cârțu, indignat de protocolul pregătit pentru Liga 1: „Nu se poate aşa după ureche”

Într-o intervenție pentru DigiSport, Sorin Cârțu a criticat în termeni duri protocolul pregătit pentru reluarea sezonului în prima ligă. Președintele Universității este supărat de faptul că echipele nu vor fi lăsate să joace meciuri amicale mai devreme de 6 iunie şi că fanii nu vor avea voie în tribune.

Cârțu crede că Președintele Klaus Iohannis ar trebui să aibă și consilieri pe partea sportivă, întrucât deciziile luate în ultima vreme afectează mersul lucrurilor. Jucătorii echipelor din Liga 1 nu au avut parte de antrenamente și competiții timp de două luni și jumătate, vor avea un cantonament prelungit pe plan local și nu au cum să joace meciuri amicale până pe 6 iunie: „Şeful statului ar trebui să aibă consilieri care să se priceapă, nu poţi să pregăteşti o competiţie fără meciuri de verificare. Am luat-o razna, e ca într-o scrisoare pierdută, modificăm constituţia, pe ici pe colo prin părţile esenţiale.Eu am meci pe 13 iunie, echipa stă de 2 luni şi jumătate, dar nu avem voie amicale până pe 6 iunie. Nu se poate aşa după ureche, nu suntem lăutari. Dacă nu eşti în stare de ce nu ai cerut de la UEFA să începi mai târziu? Să spui condiţiile sanitare de la noi nu ne ajută să începem acum! Dar nu-ţi bate joc, şi aşa vor fi meciuri din 3 în 3 zile, şi aşa competiţia asta va fi prejudiciată"

 

Un alt aspect care l-a făcut pe „Sorinaccio” să reacționeze a fost legat de faptul că partidele din Liga 1 nu vor avea spectatori în tribune, dar se pot desfășura spectacole în aer liber cu 500 de persoane: „Dai voie la spectacole cu 500 de persone, dar nu la meciuri cu spectatori. Poporul trebuie să se autodisciplineze, cine vrea să vină la meci, bine, cine crede că e un risc să stea acasă. În Italia au avut 30 de mii de morţi şi se dă drumul la terase, la plajă, la tot. Auzi că jucătorii nu au voie să scuipe, păi ai luat vreo piedică să ajungi cu iarba in gură, ce să facă, să o înghită, să o mănânce?! Daţi-vă cu apă pe faţă, cum e posibil să dai bani doar angajaţilor, nu şi angajatorului, ajută-l şi pe el că el susţine economia şi bugetul statului. E o ameţeală totală", a mai declarat președintele Universității Craiova. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.