Sport
Sorin Cârțu: „Mai sunt trei meciuri foarte grele”

Pentru Universitatea Craiova urmează trei partide uriașe pentru atingerea obiectivului. Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a vorbit despre perioada dificilă care urmează pentru olteni. 

Partida cu FCSB a reprezentat motiv de atacuri pentru adversarii Științei. Sorin Cârțu consideră că „alunecările” adversarilor sunt normale, mai ales că Universitatea este pe primul loc: „Mai sunt trei meciuri foarte grele, am ajuns într-un punct în care doar victoriile ne avantajează. CFR este un adversar foarte puternic. Cel mai bine pentru este să câștigăm cele trei meciuri. Sunt adversari ce au dovedit în play-off că sunt foarte buni. Este cea mai grea perioadă. Știm foarte bine ce poate CFR-ul, am rămas doar noi și ei pentru acest obiectiv maxim. Mie îmi place să fac o analiză, decât un preview, să dau un pronostic. Ceea ce s-a întâmplat cu FCSB a fost un obiectiv atins, am câștigat. Am fost surprins de contestările care au venit după meciul cu bucureștenii, dar am văzut și reacțiile oamenilor de specialitate, foștilor arbitri, și eu au spus că nu a fost influențat rezultatul. Nu i-a căzut bine FCSB-ului înfrângerea, mai ales că suntem la 13 puncte de ei sau nici nu mai știu la câte. De aici și atitudinea de frustrare pe care au arătat-o. Îmi e teamă să nu fim la ora jocurilor viitoare într-o formă maximă, nu va fi ușor. În rest, de ce trebuie să-ți fie teamă? Dacă vom fi la fel ca în meciurile cu Astra, Botoșani sau CFR, va fi totul bine. Va fi o etapă crucială pentru acest obiectiv. Toată lumea așteaptă campionatul, vedem dacă vom fi în stare să-l realizăm. Am fost surprins și de atacaturile lui Dan Petrescu, că vorbește de arbitri, trebuie să ne vedem fiecare de echipa noastră. Așa se întâmplă când ești pe locul 1, de aceea există atacuri. Ne așteptam la astfel de declarații. Suntem pregătiți să facem față și să fim în luptă. E clar că această luptă nu se duce doar pe teren. Fiecare își expune opiniile.  Eu nu sunt surprins de nimic, știm atitudinile lui Dan Petrescu și Gigi Becali. Normal că Universitatea deranjează, suntem pe primul loc, nu deranjează cele de locul 2 și 3.”

 

„Eu nu cred că va fi o problemă cu deplasările, la condițiile pe care le avem, n-are cum să existe oboseala deplasărilor. Avantajul terenului propriu nu prea există, mai ales că nu se joacă cu spectatori. Acolo, pe teren, este decisiv.”

 

Nebunia finalului de sezon a fost stopată de pandemie. Fanii olteni nu pot fi alături de favoriți: „Nu e chiar atmosfera ca în 1991, nu există spectatori la meciuri. Îți dai seama ce atmosferă stranie a fost la partida cu FCSB și ce ar fi putut să fie? Ce meci ar fi fost, câtă lume la stadion, ce impuls ar fi primit și jucătorii. Astea sunt vremurile”

                                     

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.