Sport
Sportul românesc, pus într-o situație dificilă. Ministrul Stroe: „Federațiile se găsesc într-un scenariu inedit”

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, se află în autoizolare la domiciliu, însă este preocupat de soarta sportului românesc care se află într-un moment inedit, având în vedere pandemia coronavirusului.  

Potrivit Agerpres, ministrul Stroe a purtat discuții telefonice cu mai mulți reprezentanți ai federațiilor sportive din țară și este de părere că fiecare trebuie să-și aleagă felul în care se vor încheia campionatele: „O problemă este cea legată de felul în care se vor încheia campionatele naţionale sau dacă se vor încheia. În funcţie de evoluţia situaţiei, le vom recomanda federaţiilor să se gândească la cea mai bună soluţie pentru a face acest lucru. Fiecare federaţie, organizator de competiţie trebuie să decidă felul în care aceste campionate se termină, normele după care se iau aceste decizii, pentru că, pe baza clasamentului final, se vor stabili echipele care vor reprezenta România în cupele europene, lucru care influenţează şi bugetul cluburilor'', a spus Stroe în urma unor discuţii telefonice purtate cu preşedinţii de federaţii pentru a vedea care este situaţia exactă a sportivilor, a loturilor olimpice şi mai ales pentru a se asigura că toate competiţiile şi activităţile organelor de conducere ale federaţiilor au fost suspendate.”

 

Rămâne de văzut ceea ce se va întâmpla cu obiectivele unor ramuri ale sportului românesc, având în vedere că beneficiază de buget public. Anul acesta, în mod normal, ar trebui să se desfășoare Jocurile Olimpice, dar deocamdată situația este incertă: „Apare însă o altă problemă legată de obiective, de performanţele sportive pe care multe dintre federaţii le-au angajat pe contractele de finanţare, bani care vin de la bugetul de stat. Aceste obiective trebuie evaluate, în ce măsură s-au îndeplinit sau mai pot fi îndeplinite, ce se întâmplă cu acestea, banii care au fost alocaţi, iar aici trebuie să luăm în calcul o soluţie, poate normativă. În ce priveşte antrenamentele, sunt federaţii care vor să-şi păstreze în pregătire centralizată toţi sportivii, alte federaţii îşi vor trimite sportivii acasă zilele acestea. Ceea ce doresc să subliniez este că sportivii sunt în siguranţă în acest moment. Pentru că loturile olimpice se pregătesc în baze aparţinând MTS, trebuie să luăm o serie de măsuri care să restricţioneze cât mai mult accesul în incinte a persoanelor din exterior pentru a-i putea ţine astfel cât mai izolaţi pe sportivi şi a le reduce contactul cu cei din afara bazei. Situaţia dificilă cu care ne confruntăm influenţează extrem de mult activitatea sportivă pentru că absolut toate federaţiile se găsesc într-un scenariu inedit pentru care trebuie găsite cât mai repede soluţii viabile. În discuţiile avute cu preşedinţii de federaţii s-au ridicat problemele legate de onorarea contractelor jucătorilor, pentru că există dificultăţi la nivelul cluburilor de a le achita, dificultate financiară a cluburilor ce vine din faptul că s-a suspendat activitatea şi odată cu ea s-au pierdut şi veniturile din drepturi tv, bilete etc. Vom căuta soluţii ca şi cluburile sportive să beneficieze de măsuri de susţinere la fel ca şi ceilalţi operatori economici din domeniile afectate de COVID 19.​", a mai declarat Ionuţ Stroe.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.