Sport
Stadionul de atletism a fost inaugurat

Stadionul de atletism din Craiova a fost inaugurat. „Bijuteria” de peste 46.500.000 lei va purta numele lui Nicolae Mărășescu.

La eveniment au participat oficialități din administrația locală, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, președintele COSR, Mihai Covaliu, și mari campioni ai atletismului românesc: Gabriela Szabo, Doina Melinte, Maricia Puică, Violeta Beclea Szekely, Cristeana Cojocaru, Natalia Andrei, Ilie Floroiu și Marian Oprea.

 

Florin Florea, președintele FRA, a declarat: „Această arenă este exact ceea ce atletismul românesc are nevoie. Stadionul de atletism din Craiova este un bun exemplu pentru celelalte comunități locale, care trebuie să construiască baze sportive atât pentru marea performanță, dar și pentru sportul de masă. Deva, Buzău și Oradea au pornit construcția de piste de atletism, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Imediat după această inaugurare vom discuta cu factorii locali pentru a organiza competiții naționale și internaționale pe această arenă.”

 

De asemenea, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a spus: „Este o plăcere deosebită să fiu prezent astăzi aici, alături de dumneavoastră, în orașul Craiova, cel care a dat mulți campioni sportului românesc. Acest oraș are o importanță aparte în economia sportului nostru. Aveți un stadion minunat, aveți o sală polivalentă superbă, iar acum aveți o arenă de atletism extraordinar. Felicitări tuturor celor care au pus umărul la ridicarea stadionului pe care-l inaugurăm azi. Sunt sigur că aici se vor forma mulți viitori campioni.”

 

 

  Cu o capacitate de 5.000 de locuri, arena din Bănie poate găzdui toate probele care țin de atletismul de performanță: săritura în lungime, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, triplu salt, alergare liberă sau cu obstacole (garduri) pe diferite distanțe, ștafetă, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutății sau aruncarea suliței și maratonul. Cu o pistă de alergare cu 8 culoare, dar și cu facilități care permit desfășurarea simultană a două competiții în aceleași condiții pentru atleți, noua arenă îndeplinește toate condițiile pentru organizarea de concursuri de nivel internațional. În acest sens, lucrările au fost monitorizate de un prestator recomandat de I.A.A.F. (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), care a avut misiunea de a elabora documentațiile în vederea certificării stadionului de atletism la categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II.

    Arena are inclusă zona de antrenament, zona de concurs și o clădire principală compartimentată în 4 corpuri - (Corpuri A, B, C, D), care găzduiește, pe lângă cele peste 5.000 de locuri pentru spectatori, dotări moderne pentru sportivi, arbitri, media etc. necesare desfășurării unor competiții omologate internațional.

    Antrenamentele și concursurile se vor putea desfășura și seara, datorită instalației de nocturnă formată din 5 stâlpi de iluminat, completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale și de instalația de nocturnă pentru terenul de încălzire, formată din 6 stâlpi de iluminat, de care beneficiază stadionul.

Valoarea lucrărilor de execuție a fost de 46.518.437,56 lei cu TVA.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.