Sport
Stadionul de atletism se apropie de finalizare. Mihail Genoiu: „Este o bijuterie”

Craiova devine una dintre cele mai importante centre sportive din România, iar arena de atletism de lângă „Ion Oblemenco” întregește peisajul: sală polivalentă, stadion de fotbal și stadion de atletism. Dacă mergem puțin mai jos avem baza de antrenament a Universității Craiova, una dintre cele mai moderne din țară. 

Cu o capacitate de 5.000 de locuri, stadionul de atletism a prins contur, iar acum mai sunt doar câteva lucrări până când arena va fi gata, iar sportivii din întreaga lume vor putea veni în Bănie pentru a se putea întrece. Competiții naționale și internaționale vor putea fi găzduite de Craiova, orașul care va avea cea mai modernă infrastrucură pentru atleți. Primarul Muncipiului Craiova, Mihail Genoiu, a inspectat lucrările și s-a declarat încântat de cum au evoluat acestea și de cum se prezintă situația în momentul de față.

 

„Este o bijuterie, dacă voiam să îmi imaginez ceva înainte de a ne apuca de lucrări, nu cred că aș fi cuprins tot ceea ce e aici. Eu cred că vom reuși să atragem tinerii către sport, mai ales că stadionul este conceput de așa natură încât să fie folosit de publicul larg, de marea majoritate a craiovenilor și nu numai de sportivi. Cred că este unică această arenă în țară și cred că se vor lua multe orașe după ceea ce am făcut noi aici. Sper să fim primul oraș care va găzdui competiții internaționale de atletism. Consider că baze sportive cuplate cum are Bănia nu cred că are nimeni. Următorul obiectiv sportiv al nostru este hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, a declarat Mihail Genoiu. 

 

Stadionul va avea 5015 locuri pentru spectatori, dotări pentru sportivi, arbitri, media, și va fi dotat cu instalație de nocturnă pentru competiție și cu un teren competițional de atletism cu pistă de 400 metri, o zonă de încălzire, vestiare, spații comerciale și de alimentație publică, sală de forță cu vestiar și grupuri sanitare. La etajul al doilea se află zona administrativă, birouri, camere media și o sală de interviuri de 50 de locuri pentru reporteri.  Etajul al treilea reprezintă nivelul de observație al competiției cu o zonă VIP, camerele de comentatori sportivi și spații de filmare (linie start și linie finish). 

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.