Sport
Ştiinţa a dezamăgit crunt la debutul lui Piţurcă: niciun şut pe poartă şi înfrângere pe final de meci! Publicul a fost însă la cel mai înalt nivel

Entuziasmul revenirii lui Victor Piţurcă în Bănie a adus 30.000 de oameni pe "Ion Oblemenco", pentru un derby cu casa închisă contra FCSB. Numai că Ştiinţa a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale din ultimii ani, nereuşind să tragă niciun şut pe poarta adversă şi a pierdut printr-un gol primit pe final, în urma unei gafe a lui Piglacelli. Tsoumou, venit de câteva zile la FCSB, a speculat mingea scăpată de portarul italian şi s-a terminat 0-1. 

Mai dezamăgitor ca înfrângerea a fost modul cum a abordat Craiova meciul: fricoasă, masată în propria jumătate, doar cu speranţa unui contraatac, care nu avea să mai vină. 

Publicul din Bănie a fost însă la înălţime. Pe ritmurile "Odei Bucuriei" a lui Ludwig van Beethoven, s-a desfăşurat o coregrafie pe întreaga arenă, la tribuna a doua scriind "Ştiinţa 1948", iar la Peluza Nord scenografia a fost însoţită de mesajul: „Cine a avut norocul de prieteni buni să dea, cine ştie ce-i iubirea, lângă noi, cântând, să stea”.

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu - Ivanov, Cicâldău, Mateiu - L. Nițu (19 Bărbuţ 82 M. Roman), Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă. 

FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, I. Cristea, Panţâru – Oaidă, Pintilii (46 Ov. Popescu), Fl. Tănase – Ad. Popa (71 Moruţan), Hora (63 Tsoumou), Fl. Coman. Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.

După 9 etape, Craiova este pe locul 4, cu 16 puncte, şi joacă în runda viitoare la Mediaş, vineri, de la ora 20.30. 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.