Sport
Ştiinţa ia „bronzul” campionatului, după victoria de la Iaşi

Universitatea Craiova a câştigat cu 2-1 la Iaşi, în ultima etapă etapă a play-off-ului, şi a terminat pe locul al treilea în clasament, cu 38 de puncte. Alb-albaştrii încheie astfel o perioadă de 23 de ani în care nu s-au mai aflat pe podium. De asemenea, va fi al doilea sezon la rând în care Ştiinţa joacă în cupele europene, în aceeaşi competiţie, Europa League. Titlul a fost câştigat de CFR Cluj, care a învins cu 1-0 pe Viitorul în ultima etapă, iar pe locul 2 s-a clasat FCSB. 

În Copou, Kizito a deschis scorul pentru gazde, dar până la pauză Ştiinţa a revenit prin golurile marcate de Mateiu şi Băluţă, din centrările lui Nicuşor Bancu. În partea secundă, Alex Băluţă a mai trimis mingea în bară, dar partida s-a încheiat cu rezultatul stabilit la pauză.  

Devis Mangia a folosit formula: Mitrovic - R. Popa, Kelici, T. Ferreira - Martic, Mateiu, Zlatinski (46 Andre Santos), Bancu – Glavina (74 Burlacu), Al. Băluță, Mitriță (88 Dimitrov).

Pentru Universitatea urmează finala Cupe României, cu AFC Hermannstadt, duminică, 27 mai, de la ora 21, pe Arena Naţională.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.