Sport
Ştiinţa îngenunchează „câinii roşii”, într-o atmosferă superbă pe „Ion Oblemenco”

Seară de vis în Bănie, cu 25.000 de oameni sărbătorind una dintre cele mai frumoase victorii ale Ştiinţei din istoria derby-urilor cu Dinamo, un 3-0 care a declanşat valuri de bucurie pe „Ion Oblemenco”. La începutul meciului, Peluza Nord a afişat o coregrafie superbă, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea clubului, mesajul fiind: „De patru generaţii încoace, în acest loc de pe pământ, s-o dai pe Ştiinţa mai departe e cel mai de preţ legământ”.

Ultimul venit în rândurile alb-albaştrilor, bosniacul Elvir Koljic, a deschis scorul la ultima fază a primei reprize, cu o lovitură de cap năpraznică, la cornerul executat de Cicâldău. După pauză, Mitriţă a reuşit o dublă de efect, primul gol după o pasă a lui Bancu, al doilea dintr-un assist al lui Koljic. Oaspeţii au avut două bare, una pe repriză. În pauza meciului a fost prezentată echipa feminină de handbal a Craiovei, care tocmai câştigase primul meci din campionat şi se pregăteşte de turneul de calificare în grupele Champions League. 

Devis Mangia a folosit formula: Pigliacelli - Borţa, Kelici, Tiago Ferreira, Briceag - Fedele, Cicâldău (59 Mateiu), Bancu - Bărbuț, Koljic (88 Mihăilă), Mitriță (80 Burlacu).

După prima victorie pe teren propriu a sezonului, însă una memorabilă, Universitatea urcă pe locul 3, cu 11 puncte, înaintea pauzei de două săptămâni prilejuită de meciurile echipei naţionale.

Devis Mangia a declarat la final: "Mă simt bine. Am jucat foarte bine. E ok. Un antrenor trebuie să fie echilibrat. Am făcut şi câteva greşeli, dar a fost un meci bun. Sunt mulţumit de toţi băieţii".

Antrenorul oaspeţilor, Florin Bratu, a spus după meci: "Din păcate, am făcut o repriză bună, dar nu e suficient acest lucru. Am avut o bară şi alte situaţii. Cred că lucrurile au luat o turnură diferită pentru noi la golul din prelungiri. Craiova are jucători buni, dar ca să fiu sincer scorul e destul de mare pentru ce s-a realizat ca şi joc pe teren."

Alex Mitriţă a declarat la final: "Suntem foarte fericiţi, am câştigat contra lui Dinamo, rivala noastră. Uşor, uşor se vede că echipa a început să meargă. Este incredibil ce a fost şi în teren, dar şi în tribune. Să câştigi cu 3-0 contra lui Dinamo...pentru noi este fantastic. Ambele goluri au fost frumoase, Nicu a dat o pasă foarte bună. Aveam nevoie de un pivot, să pot să intru în combinaţii, tot ce aveam nevoie era de un vârf masiv, precum Koljic. Vă daţi seama că îmi doresc să fiu titular pentru echipa naţională, dar cel care decide este selecţionerul".

Cel mai nou jucător al Ştiinţei, Elvir Koljic, a oferit primele impresii: "E normal că m-am simțit bine, am dat gol și am dat pasă de gol. Cred că nu aici mă voi opri. Foarte frumoasă atmosfera, nu m-am așteptat la așa ceva. Cred că am meritat să câștigăm și mă bucur pentru suporterii noștri, pentru că ne-au susținut în acest fel. Înainte să ajung la Craiova am avut oferte, dar nu concrete. Mă bucur că am ajuns la Craiova și că pot crește aici. Voi sărbători această prestație aici, nu în Bosnia."

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.