Sport
Ştiinţa poate specula situaţia Mediaşului şi să devină lider, măcar până duminică

După ce s-a impus în cel mai dificil meci al sezonului, deplasarea din Gruia, în fieful campioanei, pe Universitatea Craiova o aşteaptă un meci mai simplu, cel puţin pe hârtie. Dacă vor trata serios duelul de vineri, ora 20, de la Mediaş, alb-albaştrii nu ar trebui să aibă probleme în a se impune în faţa Gazului, echipă decimată în această perioadă, în principal din cauza terminării contractelor unor jucători, dar şi de suspendări ori accidentări.

Astfel, dintre jucătorii importanţi, golgheterul Sergiu Buş s-a accidentat în ultima etapă şi va fi greu să fie recuperat până vineri, Cardoso este suspendat, în timp ce Hora, Fofana, N. Roşu şi Ely Fernandes şi-au încheiat contractele în ultima zi a lunii iunie, acestea nefiind prelungite.  Batista, Pleașcă, Juel-Nielsen şi Costea au încheiat şi ei socotelile cu Gazul, dar ei nu intrau oricum în calcule pentru primul 11. 

Aşadar, Duşan Uhrin va fi lipsit de jumătate din formula de bază, iar Universitatea trebuie să profite şi să ia punctele accesibile, mai ales că o va aştepta meciuri mult mai dificile în ultimele runde. Portarul şi linia defensivă rămân însă neschimbate la Gaz, care ar putea alinia următoarea formulă vineri seara: Pleşca - Butean, Larie, R. Popa, M. Constantin, Gabriel de Moura - Romeo, Droppa, Velisar, Drăghici - Chamed. 

Universitatea Craiova a câştigat de trei ori în acest sezon în faţa Mediaşului, 3-2 în deplasare, 3-1 şi 2-1 pe teren propriu.

Dacă se impune vineri, Ştiinţa poate urca pe primul loc, cel puţin până duminică, atunci când joacă rivala, CFR Cluj, la Giurgiu.

Ştiinţa este pe locul 2, la 1 punct în spatele liderului, CFR Cluj, cu 5 etape rămase din play-off. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.