Sport
Ştiinţa se impune dramatic sub Tâmpa şi revine pe locul 2

De două ori a fost egalată Universitatea Craiova de nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe în meciul disputat la Braşov pe care însă oltenii l-au câştigat pe final cu 3-2.

Trei puncte câştigate cu emoţii, dar extrem de importante, după ce Universitatea obţinuse unul singur din derby-urile cu CFR şi Dinamo. Cel mai bun jucător în meciul de sub Tâmpa a fost Nicuşor Bancu, cel care împlinise 25 de ani cu o zi în urmă şi care a purtat banderola de căpitan, în condiţiile absenţelor lui Băluţă şi Zlatinski, suspendaţi. „Bancone” a scos penalty-ul prin care Ştiinţa a făcut 2-1, transformat de Gustavo, şi a marcat golul victoriei în inutul 80, cu un şut de la 15 metri, după o pasă a lui Mateiu.

Universitatea a condus cu 1-0 la pauză, după reuşita din minutul 20 a tânărului Andrei Burlacu, lansat inteligent de Mitriţă. Gustavo a ratat în prima parte o ocazie monumentală, cu poarta goală, iar gazdele au egalat îde două ori în partea a doua, prin Hadnagy şi Astafei. Pe final, la Universitatea a debutat şi mijlocaşul de 18 ani Lucian Buzan.

Devis Mangia a folosit formula: Mitrovic – Spahija (71 M. Roman), Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu (74 Briceag), Bancu – Gustavo, Mitriţă, Burlacu (87 Buzan).

La final, Devis Mangia a declarat: „Speram să nu avem emoţii pe final, fiindcă am condus de două ori. Echipa mea poate marca în orice moment, nu-mi fac griji, problema este că şi primim goluri uşor. Trebuie să fim mai atenţi, fiindcă greşim destul de des în apărare în ultimele meciuri”.

Eroul meciului de la Braşov, Nicuşor Bancu, a spus: „Puteam să ne desprindem mai devreme, am ratat câteva ocazii prin Gustavo. Mă bucur că am marcat şi mi-am făcut un cadou cu ocazia zilei de naştere, care a fost ieri. Sper să mă remarce şi noul selecţioner, fiindcă îmi doresc mult să joc la naţională”.

Universitatea Craiova ocupă locul 2, cu 22 de puncte şi în etapa a 12-a, penultima a turului, joacă la Severin cu FC Voluntari, vineri, de la ora 20.30.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.