Sport
Ştiinţa se reîncarcă, în Antalya

Devis Mangia are la dispoziţie 27 de jucători în cantonamentul de iarnă, presărat şi cu câteva meciuri amicale.

Numai trei săptămâni de vacanţă au avut jucătorii şi staff-ul Universităţii Craiova, ei revenind la muncă pe 5 ianuarie, pentru ca de Bobotează să zboare deja spre Antalya. Faţă de anii trecuţi, când au fost nevoiţi să stea prin aeroportul din Bucureşti sau la Istanbul din cauza diverselor probleme cu zborurile, inerente în perioada de iarnă, juveţii au avut parte de o surpriză extrem de plăcută, clubul punându-le la dispoziţie un charter care a decolat chiar de pe Aeroportul Internaţional Craiova spre Antalya. De pe 6 până pe 26 ianuarie, alb-albaştrii vor fi în „cartierul general” de la Belek, fiind cazaţi la stabilimentul de 5 stele Papillon Bevil. Pe malul Mediteranei, la 22-23 de grade, cu piscină, saună, beneficiind de regim all-inclusive, condiţii de cel mai înalt nivel, fotbaliştii trebuie să se focuseze doar pe antrenamente, iar cerinţele sunt ridicate în această perioadă de acumulări fizice. Iar discursul lui Devis Mangia este sugestiv: „Trebuie să ne gândim doar să muncim, toată lumea trebuie să se concentreze doar asupra antrenamentelor, fiindcă ne aşteaptă o perioadă dificilă în Antalya”. Pe lângă antrenamente, desfăşurate atât pe terenurile impecabile din staţiunea Belek, recunoscută şi pentru turneele de golf, cât şi în sala de forţă a hotelului, alb-albaştrioi vor avea parte şi de câteva meciuri de verificare. Se ştiu deja pentru dintre adversari: SV Meppen (locul 11 în liga a III-a din Germania, duminică, 14 ianuarie), Lechia Gdansk (locul 11 în prima ligă din Polonia, 21 ianuarie), cu Zaglebie Lubin (locul 5 în prima ligă din Polonia, 25 ianuarie) şi cu Ludogoreţ Razgrad (locul 1 în prima ligă din Bulgaria, 25 ianuarie).

27 de jucători sunt prezenţi în cantonamentul de la Belek: Nicolai Calancea, Miodrag Mitrovic, Cristian Dică, Laurenţiu Popescu (portari) Răzvan Popa, Marius Briceag, Vasile Constantin, Ivan Martic, Radoslav Dimitrov, Renato Kelic, Apostol Popov, Tiago Ferreira, Niko Datkovic, Adrian Juncu, Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Valentin Mihăilă, Alexandru Băluţă, Alexandru Mitriţă, Gustavo Di Mauro Vagenin, Ovidiu Bic, Nicuşor Bancu, Cristi Bărbuţ, Jovan Markovic, Andrei Burlacu şi Mihai Roman.

Practic, faţă de anul trecut lipseşte stoperul croat Hrvoje Spahija, care a fost pus pe lista de transferuri, şi a fost adus mijlocaşul de 24 de ani Ovidiu Bic, de la Gaz Metan Mediaş, care a costat 200.000 de euro. Acesta a explicat de ce a optat pentru Ştiinţa, evident, dincolo de aspectul financiar: „Am ales Universitatea deoarece este o echipă foarte mare, de tradiție, și sper să am cât mai multe realizări în tricoul alb-albastru. Colegii m-au primit foarte bine, nu sunt probleme de adaptare, atmosfera de la echipă este foarte bună. Îmi doresc să fiu sănătos și să reușesc să mă impun, să joc pe noul stadion, fiindcă asta mi-am dorit de mic, să joc pe astfel de stadioane“. De asemenea, s-a schimbat antrenorul cu portarii, în locul lui Cătălin Mulţescu, fiul lui Gigi Mulţescu, fostul principal al Ştiinţei, fiind adus un italian, Mario Capece, care are o experienţă de peste 20 de ani în acest domeniu, la diverse echipe din Italia, iar ultima dată a fost în staff-ul echipei albaneze Partizani Tirana.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.