Sport
Ştiinţa şi-a cedat căpitanul, Andrei Ivan, la FK Krasnodar, pentru 3 milioane de euro

Universitatea Craiova s-a despărţit de căpitanul său, Andrei Ivan, care a fost vândut contra sumei de 3 milioane de euro în Rusia, la FK Krasnodar, echipă care evoluează şi în Europa League.

Conform înţelegerii cu fostul club al lui Ivan, Sporting Piteşti, acesta va primi aproape 1 milion de euro în urma transferului. Ivan a semnat un contract pe 5 ani cu Krasnodar, urmând să încaseze 450.000 de euro pe sezon.

”Cariera lui se confundă cu renaşterea Ştiinţei: la 15 ani şi 9 luni, Andrei Ivan juca primul meci în tricoul Universităţii, într-un amical cu Clinceni. Era vara lui 2013. De atunci, Ivan şi Ştiinţa au crescut împreună. A înscris primul gol pentru Universitatea într-un derby de totul sau nimic cu Târgu Mureş, în liga secundă. Tot atunci a făcut pentru prima oară şi saltul pe care deja l-a patentat şi l-a făcut celebru. De atunci, reuşitele au curs: 19 goluri şi 13 assist-uri are Ivan, în cele 101 meciuri jucate pentru Ştiinţa. Unul dintre goluri a fost marcat chiar la debutul lui în Liga I, contra FCSB, în Ghencea.

Ivan cel Groaznic nu ajunge oriunde, ci la una dintre forţele primei ligi din Rusia. FC Krasnodar a perfectat deja alte 7 transferuri, în această vară, iar în acest sezon în care şi-au şi inaugurat una dintre cele mai frumoase arene (pe care se vor disputa şi meciuri de la Cupa Mondială 2018) se anunţă o candidată puternică la titlu. De altfel, de la promovarea pe prima scenă, Krasnodarul nu a terminat niciodată mai jos de locul 4 în campionat. Aşadar, Ivan ajunge la o echipă unde nu doar că va juca, ci o va face în cele mai prestigioase competiţii europene.

Andrei, aceste ultime rânduri sunt pentru tine şi sunt scrise din toată inima: au fost patru ani frumoşi, chiar dacă grei. Împreună am realizat foarte multe: Universitatea a redevenit echipa cu care oltenii se mândresc, iar tu ai devenit cel mai promiţător tânăr jucător român şi una dintre vedetele Ligii I. Ne despărţim cu sufletul greu, dar cu convingerea că şi tu, şi Ştiinţa, vom continua urcuşul înspre stratosfera fotbalului, chiar dacă separat. Poate că peste 10 ani, când tu vei fi cel mai bun marcator al Naţionalei României şi Ştiinţa cea mai mare forţă a Ligii I, drumurile ni se vor întâlni iarăşi şi te vom revedea în tricoul alb-albastru în care ne-ai făcut să te iubim. Îţi mulţumim pentru tot şi îţi vom ţine pumnii la fiecare minut pe care îl vei petrece pe teren, în tricoul noii tale echipe”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Craiovei.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.