Sport
Ştiinţa şi-a publicat bilanţul financiar pe anul 2019. Buget de peste 11 milioane de euro, fără a se lua în calcul tranzacţiile de jucători!

Aşa cum obişnuieşte de câţiva ani, în luna aprilie, Universitatea Craiova şi-a făcut public rezultatul exercițiului financiar pentru anul anterior. ​Dacă scoatem din calcul transferurile de jucători (cedaţi sau achiziţionaţi), rezultă un deficit de aproape 4,5 milioane de euro. Luând în calcul însă vânzarea de fotbalişti, nu şi cumpărarea lor, care ar fi considerată investiţie, ar rezulta un profit de 1,26 milioane euro. 

Excluzând banii pe jucătorii vânduţi, cel mai mare procent din buget l-ar avea drepturile TV, apoi urmează încasările din reclamă, apoi cele din bilete şi abonamente, apoi cele banii primiţi pentru participarea în cupele europene şi, în sfârşit, vânzările de produse cu însemnele clubului. 

Trăgând linie rezultă: 

- Venituri totale din exploatare (exclusiv vânzarea de jucători): 6.905.103 EURO
- Cheltuieli totale de exploatare (exclusiv cumpărarea de jucători): 11.333.619 EURO

Avem următoarea distribuție a veniturilor (exclusiv vânzarea de jucători):

- Bilete + Abonamente: 15,81 %
- Publicitate: 21,10%
- Drepturi TV: 34,48%
- Vânzări produse: 9%
- Venituri UEFA: 12,94%

În ceea ce privește cheltuielile, cea mai mare pondere au avut-o cele cu salariile, respectiv 57,33%.

Adăugând la venituri sumele provenite din vânzarea de jucători, Știința a obținut în anul 2019 un profit de 1.263.586 EURO. Din acest profit nu au fost scăzute sumele plătite pentru transferurile jucătorilor, acestea nefiind din punct de vedere contabil considerate cheltuieli, ci sunt considerate investiții.

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.