Sport
Ştiinţa şi-a prezentat cele 5 achiziţii. Ioniţă: „Îmi doresc să fac diferenţa”. Vătăjelu: „Sunt condiţii de titlu la Craiova”

Universitatea Craiova şi-a prezentat cele cinci achiziţii pe care le-a făcut în vara aceasta: Bogdan Vătăjelu de la Sparta Praga, Alexandru Ioniţă de la CFR Cluj, Antoni Ivanov de la Gaz Metan Mediaş, Kamer Qaka de la Poli Iaşi şi portarul Andrei Marinescu de la Sportul Snagov. Sorin Cârţu i-a prezentat pe cei cinci, spunând că mai sunt aşteptaţi cel puţin încă 2 jucători. Cârţu consideră că lotul este mai bun decât cel de anul trecut.

Bogdan Vătăjelu a revenit în Bănie după 2 ani şi jumătate petrecuţi în Cehia, la Sparta Praga şi Jablonec. El a declarat: „Mi-am dorit să mă întorc acasă, nu am stat mult pe gânduri, deşi atunci când am plecat mi-am dorit să stau cât mai mult afară, nu doar doi ani şi jumătate. Dar mai am timp, aş putem pleca din nou în străinătate. Faţă de ce am lăsat eu atunci când am plecat, totul s-a schimbat, este la un nivel foarte înalt, de la condiţii de antrenament, stadion, staff, tot. Mi se pare extraordinar, acum chiar că sunt condiţii să te baţi să câştigi campionatul, Cupa. Clubul ne obligă la performanţă prin ce face pentru noi. Comparând cu ce juniori am văzut şi afară, jucătorii noştri under 21 mi se par foarte buni şi trebuie să avem încredere în ei. Echipa este destul de omogenă, trebuie să ne fixăm obiective cât mai mari"

Împrumutat de la CFR Cluj, Alex Ioniţă a spus: „Aşteptările mele vis a vis de Craiova au fost deja depăşite, după ce am văzut  condiţiile şi colegii. Sper să revin la evoluţiile de la Astra, aş prefera să vorbesc mai mult pe teren. Am luat 3 titluri în ultimii ani, chiar dacă nu am contribuit prea mult la acele trofee. În Europa League ne dorim să intrăm în grupe, e greu, dar nu imposibil. Cred că am venit la Craiova la momentul potrivit, am învăţat din greşelile pe care le-am făcut la CFR. Eu şi Mitriţă ne asemănăm ca stil de joc, îmi doresc şi eu să fac diferenţa pe teren în fiecare meci"

Portarul Andrei Marinescu (34 de ani)  a jucat ultima dată în Liga a II-a, la Sportul Snagov. El a spus: „Sunt foarte onorat să fac parte din lotul Universităţii Craiova, o echipă cu suporteri minunaţi. Dacă se va apela la mine, voi da totul să ajut echipa. Acum am primit această şansă şi am profitat de ea, mi-aş fi dorit să fi venit mai devreme, altfel se punea problema. Avem cam tot ce ne trebuie pentru a ne îndeplini obiectivele. Trebuie să ne gândim numai la meciul următor, dacă legăm victoriile ne putem îndeplini obiectivele. Cred că în campiomat se va face diferenţa la jucătorii tineri”..

Bulgarul Antoni Ivanov, venit de la Mediaş, a declarat: „Este o ocazie pentru mine pentru a arăta ce pot la o echipă puternică, să ajut echipa să câştige trofee. Colegii mei au calitate, am văzut asta deja. Abia aştept să înceapă meciurile oficiale. Ne putem bate pe mai multe  fronturi, Craiova este o echipă de mare tradiţie şi trebuie să câştige mereu. La Gaz Metan am lucrat cu doi antrenori foarte buni, Teja şi Iordănescu”

Albanezul Kamer Qaka, transferat de la Poli Iaşi, a spus: „Mă bucur că am ajuns aici, totul aici este la un nivel înalt şi abia aştept să le aducem bucurii fanilor. Putem face o impresie bună în acest sezon în campionat, iar în Europa League putem cel puţin să atingem faza grupelor”.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.