Sport
„Supercupa Europei” s-ar putea juca în Bănie

Dacă trece de preliminariile Champions League, SCM Craiova ar fi în grupă cu deţinătoarea trofeului, Gyor ETO

În handbalul feminin nu există o Supercupă a Europei, ca în fotbal, un meci între câştigătoarea Ligii Campionilor şi cea a Cupei EHF, varianta din handbal a Ligii Europa din fotbal. Totuşi, o asemenea dispută, care ar putea fi intitulată Supercupa Europei la nivelul handbalului feminin, ar putea avea loc, iar unul dintre cele două meciuri s-ar desfăşura chiar în Sala Polivalentă din Bănie. Asta pentru că deţinătoarea Cupei EHF, SCM Craiova, s-ar putea duela cu câştigătoarea Ligii Campionilor din ultimii doi ani, Gyor ETO. Pentru acest lucru, echipa din Bănie trebuie să ajungă în grupele Champions League, iar drumul trece practic prin două tururi preliminare. Federaţia Europeană a stabilit deja grupele celei mai importante competiţii continentale intercluburi, iar SCM Craiova ar ajunge în grupa C, alături de Gyor ETO, din Ungaria, de HC Thuringer din Germania şi de Krim Mercator Ljublijana din Slovenia. Pe aceasta din urmă, echipa noastră a mai întâlnit-o acum trei ani, în Cupa Cupelor, fiind eliminată. Totuşi, pentru a ajunge în grupele principale ale Champions League, SCM Craiova trebuie să câştige două meciuri, cele din grupa preliminară, care va avea loc între 7 şi 9 septembrie, cel mai probabil în Serbia. Primul adversar al fetelor lui Bogdan Burcea va fi formaţia gazdă, ZORC Jagodina, iar al doilea, dacă va fi cazul, ar fi învingătoarea din meciul Podravka Vegeta Koprivnica, campioana Croaţiei, şi Muratpaşa Belediyesi Antalya, campioana Turciei. Antrenorul care a realizat în primăvară cea mai importantă performanţă din istoria sportului craiovean la nivel de echipă, Bogdan Burcea, devenit între timp şi cetăţean de onoare al Băniei, rămâne optimist în privinţa şanselor de calificare. „Şcoala sârbească de handbal nu mai are nevoie de nicio prezentare. Toate echipele vor dori să se califice în grupele Ligii Campionilor. Ne aşteaptă un meci greu cu Jagodina şi trebuie să ne pregătim foarte bine, să strângem informaţii despre adversari şi să reuşim accederea în premieră în grupele Ligii Campionilor” spune tehnicianul, oferind impresia că are nişte atuuri pe care se bazează. În turul preliminar se află opt echipe, care vor disputa un turneu de calificare, împărţite în două grupe de patru echipe. Câştigătoarea fiecărei grupe se va califica în grupele Ligii Campionilor, iar învinsele vor continua în Cupa EHF. Dacă va ajunge în grupele Champions League şi apoi va trece de prima fază, din care ies trei din cele patru echipe, SCM Craiova ar fi în runda principală (două grupe de 6 echipe) cu CSM Bucureşti, dar şi cu fosta adversară din finala Cupei EHF, Vipers Kristiansand.

 

Grupele preliminare ale Champions League

 

Grupa I: BBM Bietigheim (Germania), Amara Bera Bera San Sabastian (Spania), MSK Perla Lublin (Polonia), Jomi Salerno (Italia).

Grupa a II-a: SCM Craiova, Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia), Muratpaşa Belediyesi Antalya (Turcia), ZORK Jagodina (Serbia). 

 

Grupele principale ale Champions League

 

Grupa A: Buducnost Podgorica (Muntenegru), HC Metz (Franţa), HC Odense (Danemarca), HK Larvik (Norvegia).

Grupa B: Rostov Don (Rusia), Handball Copenhaga (Danemarca), IK Savehof (Suedia), Brest Bretagne (Franţa).

Grupa C:  Audi ETO Gyor (Ungaria), HC Thuringer (Germania), RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), câştigătoarea grupei preliminare 2.  

Grupa D: CSM Bucureşti, Vipers Kristiansand (Norvegia), Ferencvaros Rail Cargo Budapesta (Ungaria), câştigătoarea grupei preliminare 1.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.