Sport
Ștefan Baiaram: „Vom juca ca și cum vom avea tribunele pline”

Ștefan Baiaram, 17 ani, a impresionat în actualul sezon în tricoul Universității Craiova și spune că el și colegii săi vor da totul pentru a aduce titlul în Bănie. 

Baiaram a debutat la începutul sezonului, la doar 16 ani, iar evoluțiile sale au fost apreciate de antrenori. Ultima sa „reprezentație” s-a produs în partida cu Astra, atunci când extrema Universității a luat pe cont propriu o acțiune și a pasat decisiv pentru golul doi al lui Koljic: Ştiam că nu mai e deloc mult de jucat, aşa că primul meu gând a fost să mă duc direct către poarta adversă şi să iau adversarii unu la unu, pentru că intrasem de puţină vreme şi eram foarte încrezător că îi pot depăşi în viteză. După ce am reuşit să driblez doi adversari şi să ajung în careu, mi‑am dat seama că Elvir este mult mai bine poziţionat decât mine, aşa că i‑am pasat şi mă bucur foarte mult că am putut să contribui la acest gol extrem de important. Mister mi-a zis să am încredere în mine, să dau totul și să nu-mi fie frică să iau acțiune pe cont propriu. Nu e treaba mea care este primul 11 şi nu mă gândesc niciodată la acest lucru. Orice ar decide domnul Bergodi, eu o să muncesc la fel de mult şi cu la fel de multă modestie. Şi, bineînţeles, joc absolut oriunde crede dumnealui că este nevoie de mine, a spus Baiaram înainte de restanța cu FC Botoșani.

 

Tânărul fotbalist are o poveste de viață mai tristă. Abandonat la câteva luni după naștere, Fane a fost luat în grijă de Gheorghe Burticioiu, asistent maternal: „De mic se juca cu mingea, era îndrăgostit. Tot timpul se juca, jongla. La 5 ani a ajuns să joace fotbal la FEFS Craiova, după aceea a ajuns la Luceafărul Craiova și juca împotriva unor copii mai mari cu 4-5 ani decât el”, declara acesta. De asemenea, Ștefan Baiaram spune că tatăl său i-a influențat cariera și că ține cont de sfaturile sale mereu „Iubesc acest club, de mic țin cu el. Nu am prins Craiova Maxima, dar tatăl meu mi-a spus despre performanțele Craiovei Maxima. Tata mi‑a dat cele mai importante sfaturi în viaţă şi în carieră. Cel pe care nu o să‑l uit niciodată şi de care ţin cont în fiecare zi este să fiu mereu modest şi să nu uit niciodată de unde am plecat. Am ajuns la Craiova exact în anul în care formaţia de seniori a promovat în prima ligă, în 2014. Am venit de la echipa Casa Bogdan, loc de unde cred că au venit cei mai buni juniori la Universitatea, la acea vreme. Cele mai mari performanţe la nivel de juniori sunt câştigarea supercupei României la U17 şi de trei ori vicecampioni naţionali.”

 

Înainte de partida din această seară, Ștefan Baiaram a promis fanilor că echipa va da totul pe teren: „Ştim că sunteţi alături de noi chiar dacă nu putem fi fizic împreună, iar noi ne vom comporta şi cu Botoşani ca şi când tribunele ar fi pline, aşa cum erau ele de obicei. Vă reamintim că #CraiovaVreaCampionatul şi fiecare meci pe care îl jucăm este o finală, pentru noi, de acum înainte.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.