Sport
Tiago Ferreira: „Aștept medalia de campion!”

Universitatea Craiova dă ultimele bătălii pentru titlul de campioană, iar trupa lui Bergodi joacă, astăzi, de la ora 21:30, în fața Astrei Giurgiu. Duelul se va juca pe stadionul „Marin Anastasovici”: 

Într-o intervenție la Oltenia TV, Tiago Ferreira a discutat despre perioada excelentă a fostei sale echipe:  „Din punctul meu de vedere, meciul decisiv va fi cel din ultima etapă. Universitatea Craiova va câștiga cu Astra, CFR câștigă cu Botoșani, iar cele două echipe vor avea bătălia finală pentru campionat. Sper ca Știința să devină campioană.”

 

Schimbarea de antrenor a cântărit mult în evoluția echipei: „Cred că echipa este mai compactă în fazele de joc. Echipa a crescut în zona tactică, fundașii nu mai greșesc și consider că acesta este principalul motiv pentru care Universitatea joacă atât de bine. În momentul în care am plecat, noi eram pe locul doi. S-au întâmplat multe probleme la CFR în această perioadă de pandemie. Cred că și schimbarea antrenorului a contat foarte mult. Au șanse mari să fie campioni. Aștept o medalie, normal. Mi-au promis.

 

Eu cred că victoria de la Cluj a schimbat mentalitatea echipei, a fost foarte important. Cred că a crescut încrederea foarte mult, a fost un meci foarte frumos, cel mai important meci. Suporterii Universității Craiova sunt cei mai frumoși din România, mereu sunt alături de echipă. Foștilor mei colegi le transmit să aibă încredere și consideră că vor câștiga campionatul. Am auzit că CFR ar vrea un antrenor portughez. Știu că este un tehnician agresiv, cu antrenamente dure, dar nu-l cunosc personal”

 

Fundașul de 27 de ani a explicat și de ce nu a vrut să meargă la FCSB: „A fost decizia mea să nu merg la FCSB. Visul meu era să iau titlul cu Universitatea, iar la FCSB nu văd condiții pentru a se atinge o asemenea performanță, toată lumea știe ce se întâmplă la ei. Acolo nu ai antrenor, nu ai stadion, e greu.”

 

În acest moment, Tiago Ferreira se află în Ungaria, la noua sa echipă, MTK Budapesta: „Sunt în Ungaria, pe 14 august începe campionatul și suntem deja în pregătiri pentru a fi gata. Ei au făcut oferta undeva prin februarie și eu am așteptat să văd ce se mai întâmplă cu pandemia și am decis să merg aici. Sunt fericit. La echipa mea actuală au venit mai mulți stranieri, se vrea top șase. Poate peste ceva timp vom trage și la cupe europene. Au fost ceva oferte și din Portugalia, din România nu am avut, însă am spus că nu voi vrea să rămân acolo. Eu cred că Universitatea Craiova este cel mai bun club din țară și nu voiam să joc în altă parte”,

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.