Sport
Tricolorele lui Bogdan Burcea au debutat cu stângul la Campionatul European de handbal

În primul său meci la Campionatul European de handbal feminin, la Kolding, în Danemarca, România a fost învinsă de Germania, scor 22-19, la pauză 13-10. Craioveanul Bogdan Burcea s-a aflat la debutul oficial la cârma naţionalei feminine, după ce a fost instalat în urmă cu aproape un an, după Mondial, în locul danezului Thomas Ryde. 

Tricolorele au început slab partida şi au fost conduse cu 7-2, apoi au revenit treptat şi au egalat în repriza secundă, scor 15-15, numai că nu au putut păstra ritmul şi au cedat în primul meci de la Eurohandbal. 

Fostul portar de la SCM Craiova, Iulia Dumanska, a avut o prestaţie remarcabilă, în condiţiile în care a lipsit şi celălalt goal-keeper de bază, Denisa Dedu. În schimb, starul naţionalei, Cristina Neagu, a jucat mult sub nivelul său, în timp ce Ana Maria Ţicu şi Ana Maria Savu, cele două jucătoare de la SCM Craiova chemate la naţională, au avut evoluţii discrete. 

Au jucat pentru România: Dumanska, Măzăreanu (portari), Neagu 4 goluri, A. Popa 1, Iovănescu 2, Ostase 3, L. Popa 1, Laslo 3, Dincă 1, Buceschi 3, Seraficeanu 1, Iuganu, Savu, Ţicu, Dindiligan.

„Sunt recunoscător fetelor pentru modul cum au luptat în acest joc până la final. Cu mai mult noroc în anumite în momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar în acest moment, Germania este echipa mai bună și a meritat să câștige” a declarat Bogdan Burcea la finalul partidei. 

Tricolorele mai joacă în grupă cu Polonia (5 decembrie) şi cu Norvegia (7 decembrie).

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.