Sport
Naționala de handbal s-a reunit la Vâlcea. Burcea: „Moralul este foarte bun”

Echipa națională de handbal feminin a României s-a reunit la Vâlcea pentru a efectua un stagiu de pregătire. Jucătoarele convocate vor avea parte și de un amical contra campioanei SCM Râmnicu Vâlcea. 

La reunire, selecționerul Bogdan Burcea a declarat: „Le vom prezența fetelor strategia pe care o vom aborda în meciul cu Norvegia, aceastăa săptămâna se adresează exclusiv acestui lucru. Chiar dacă vin după meciuri foarte grele în cupele europene, fetele sunt pline de energie, moralul este foarte bun. Plecăm cu șansă a treia în Muntenegru, dar am plecat și cu șansă a 14-a și am reușitcredem în șansa noastră, oricare este aceea înainte de turneu. Rezultatele se fac pe teren, nu în afara terenului."  

 

Cristina Neagu este rezervată în ceea ce privește șansa României de a merge la Jocurile Olimpice și este conștientă de faptul că vor avea de tras cu adversare ca Muntenegru și Norvegia: „Pornim cu șansa a treia, din punctul meu de vedere. Norvegia și Muntenegru sunt favoritele grupei. Trebuie să fim realiști, însă asta nu înseamnă că nu avem șansa noastră. Este sport, până la urmă orice se poate întâmpla într-un meci. Ele joacă în prima zi și noi vom încerca să învingem a doua zi echipa învinsă în prima zi, pentru că asta ar însemna calificarea la Jocurile Olimpice. Deci, avem șansa noastră, credem în ea până la capăt. Am zis-o de multe ori, eu îmi doresc foarte mult să mergem la Jocurile Olimpice și cred până la capăt. Trei zile, trei meciuri. O să dăm totul acolo și o să vedem ce se întâmplă"

 

„E clar că Muntenegru are acest avantaj al terenului propriu, este normal, pe care probabil și noi l-am fi avut dacă se organiza în România. Dar nu, nu ne e frică de nimic special, sunt două echipe foarte bune. Este clar, Norvegia este echipa pe care am bătut-o o odată în ultimii 15 ani. Cu Muntenegru am fost mereu aproape, le-am bătut la Jocurile Olimpice, cred că la ultimele trei turnee preolimpice am tot jucat împotriva lor, le cunoaștem foarte bine.

Cred că vor fi meciuri echilibrate, pentru că presiunea este foarte mare, și nu doar pe noi, ci și pe ele. Și Norvegia cred că joacă primul turneu preolimpic după mulți, mulți ani, deci e clar că presiunea va fi și pe ele. Așa că orice se poate întâmpla", a mai declarat căpitanul naționalei României.

 

 

Jucătoarele convocate de Bogdan Burcea:

 

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yulia Dumanska, Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)

 

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)

 

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)

 

Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)

 

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)

 

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM București)

 

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina)

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.