Sport
Tricolorii mari, precum cei mici: n-au bătut, dar i-au ajutat alţii

România n-a reuşit să câştige ultimul meci din a doua ediţie a Ligii Naţiunilor, remizând, 1-1, în Irlanda de Nord. Tricolorii au terminat pe locul 3 în grupă, cu 8 puncte, după Austria şi Norvegia şi înaintea Irlandei de Nord. Remiza de la Belfast ajută totuşi România să urce în urna a doua la tragerea la sorţi pentru Mondialul din 2022, deoarece Rusia, cu care concuram pentru ultimul loc în această urnă, a pierdut cu 5-0 în Serbia. 

Jucătorul Universităţii Craiova, Dan Nistor, a fost integralist în ambele meciuri ale naţionalei din luna noiembrie, amicalul câştigat cu 5-3 contra Belarusului şi remiza din Irlanda de Nord. "Irlanda de Nord e o echipă care joacă mult cu mingea pe sus, ăsta este stilul lor. Eu cred că am jucat destul de bine azi și cred că rezultatul este echitabil. Ne bucurăm de fiecare dată când suntem convocați, dăm totul pentru echipa națională și sperăm la calificarea din martie, pentru Campionatul Mondial, să fim din nou prezenți la echipa națională. Urcăm încet-încet spre prima urnă, chiar dacă au fost multe critici la adresa noastră. Ni le asumăm. Vrem să ducem România acolo unde îi este locul”, a spus Dan Nistor după meciul de la Belfast. 

Irlanda de Nord - România 1-1

Au marcat Boyce ’56 / Bicfalvi ’81.

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, Evand, Cathcart – Kennedy (Lewis ’66), McNair, Smith (Galbraith ’79), Mccann, Dallas – Magennis (McLaughlin ’79), Boyce (Washington ’66). Selecţioner: Ian Baraclough.

România: Tătăruşanu – Nedelcearu, Cristea, Toşca (Bicfalvi ’74) – Creţu (Mogoş ’64), Marin, Nistor, Camora, – Man (Maxim ’64), Alibec (Băluţă ’87), Tănase (Ganea ’87). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.