Sport
„Tricolorii” mici, victorie senzațională cu Ucraina

Echipa națională sub 21 de ani a României s-a impus, scor 3-0, în fața campioanei mondiale la categoria sub 20 de ani, Ucraina. Victoria a venit ca o răzbunare a tricolorilor, după ce Ucraina le-a furat visul câtorva jucători din actualul lot de a participa anul trecut la Europeanul sub 19 ani.

Prima acțiune periculoasă a partidei le-a aparținut românilor, Combinația frumoasă a jucătorilor din naționala noastră din minutul 12 nu s-a finalizat cu gol. România a continuat să aibă inițiativa, însă la câteva minute după pauză, Ucraina a avut șansa deschiderii scorului. Lovitura liberă executată de Lednev a lovit bara și s-a scurs în afara terenului. După această fază, „tricolorii” mici s-au năpustit asupra ucrainenilor. Șutul lui Oaidă a fost respins în extremis de un fundaș advers. Imediat după, Denis Man și același Oaidă nu l-au putut  învinge pe portar.

Deschiderea de scor vine în minutul 75. Centrarea de pe partea dreaptă a olteanului Radu Boboc îl găsește pe Olimpiu Moruțan și acesta înscrie cu o deviere. La 4 minute diferență, atacantul Adrian Petre, ajutat de un adversar, îl învinge  pe goalkeeperul Ucrainei. Oaspeții s-au prăbușit, iar la ultima acțiune de atac, același jucător care evoluează în Danemarca, a dus scorul la 3 la 0 și a consemnat prima victorie a naționalei lui Rădoi în campania de calificare la Campionatul European din 2021.

 

România: 1. Vlad – 2. Boboc, 4. Paşcanu, 15. Chindriş, 19. Velisar – 22. Moruţan (17. Olaru ’76), 5. Băluţă, 14. Oaidă – 8. Man (16. Marin ’84), 9. Ganea (11. Petre ’76), 10. Drăguş (7. Mihăilă ’63). Selecţioner: Mirel Rădoi

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.