Sport
„Tricolorii” mici, victorie senzațională cu Ucraina

Echipa națională sub 21 de ani a României s-a impus, scor 3-0, în fața campioanei mondiale la categoria sub 20 de ani, Ucraina. Victoria a venit ca o răzbunare a tricolorilor, după ce Ucraina le-a furat visul câtorva jucători din actualul lot de a participa anul trecut la Europeanul sub 19 ani.

Prima acțiune periculoasă a partidei le-a aparținut românilor, Combinația frumoasă a jucătorilor din naționala noastră din minutul 12 nu s-a finalizat cu gol. România a continuat să aibă inițiativa, însă la câteva minute după pauză, Ucraina a avut șansa deschiderii scorului. Lovitura liberă executată de Lednev a lovit bara și s-a scurs în afara terenului. După această fază, „tricolorii” mici s-au năpustit asupra ucrainenilor. Șutul lui Oaidă a fost respins în extremis de un fundaș advers. Imediat după, Denis Man și același Oaidă nu l-au putut  învinge pe portar.

Deschiderea de scor vine în minutul 75. Centrarea de pe partea dreaptă a olteanului Radu Boboc îl găsește pe Olimpiu Moruțan și acesta înscrie cu o deviere. La 4 minute diferență, atacantul Adrian Petre, ajutat de un adversar, îl învinge  pe goalkeeperul Ucrainei. Oaspeții s-au prăbușit, iar la ultima acțiune de atac, același jucător care evoluează în Danemarca, a dus scorul la 3 la 0 și a consemnat prima victorie a naționalei lui Rădoi în campania de calificare la Campionatul European din 2021.

 

România: 1. Vlad – 2. Boboc, 4. Paşcanu, 15. Chindriş, 19. Velisar – 22. Moruţan (17. Olaru ’76), 5. Băluţă, 14. Oaidă – 8. Man (16. Marin ’84), 9. Ganea (11. Petre ’76), 10. Drăguş (7. Mihăilă ’63). Selecţioner: Mirel Rădoi

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.