Sport
Tudorie: 'Am ales Ştiinţa pentru fanii ei şi pentru Bergodi'

Atacantul Alexandru Tudorie (24 de ani), împrumutat pentru un an de Universitatea Craiova de la Arsenal Tula, este subiectul unui interviu în programul de meci al clubului din Bănie, emis pentru duelul cu Chindia Târgovişte, programat azi, de la ora 21.30. Tudorie vorbeşte despre motivele care l-au determinat să vină în Bănie, despre trecut şi obiectivele pe care le are la Ştiinţa. 

Alexandru Tudorie despre...

Motivul pentru care a ales Craiova: „A contat mult faptul că mai lucrasem cu Mister şi ştiam ce poate, ce tactică preferă şi ce antrenamente face. Am mai avut oferte în această vară, chiar şi de la echipe din România, dar au existat două motive principale pentru care am ales Universitatea: faptul că e domnul Bergodi aici, cum spuneam, dar şi suporterii, care sunt senzaţionali. Îmi amintesc că am avut un meci la Craiova chiar cu Mister pe bancă, când jucam la Voluntari, şi am condus cu 1‑0. Şi mi s‑a părut incredibil că, deşi erau conduşi acasă de Voluntari cu 1‑0, suporterii au continuat să încurajeze echipa şi i‑au împins de la spate extraordinar pe jucătorii Craiovei. Îmi amintesc că ei alergau de ziceai că‑i primul minut, iar noi din contră, abia ne mai mişcam. Am luat bătaie cu 2‑1 atunci, dar am rămas cu această amintire frumoasă, a unui public extraordinar, chiar dacă pe vremea aceea potrivnic”. 

Concurenţa cu Koljic şi cu Mamut: „Ştiam ce mă aşteaptă când am venit la Craiova. Elvir Koljic este un atacant excelent, cu meciuri în Naţionala Bosniei, ceea ce mi se pare foarte tare. Eu am venit bucuros să mă lupt cu el pentru titularizare, dar din păcate n‑a fost să fie pentru prea multă vreme. Avusese un debut foarte bun, dar a venit acea accidentare groaznică, îmi pare foarte rău pentru el, mai ales că parcă a avut un moment asemănător şi în sezonul trecut. Sper să îşi revină cât mai repede, pentru că avem nevoie de el. Eu zic în primul rând că toată lumea ar trebui să fie mai răbdătoare cu Mamut. Am fost şi eu în Rusia şi vă pot spune că e foarte greu să te adaptezi în altă ţară, în alt campionat, alt colectiv şi tot aşa”

Debutul ca titular: „Am un vis, să înscriu la debutul ca titular la Universitatea. La ultimele două meciuri, în special la cel cu Clinceni, ne‑am creat foarte multe ocazii pe care nu le‑am fructificat şi vă daţi seama că a fost foarte frustrant pentru toţi să pierdem acel meci. După care a venit cel de la Sibiu şi iarăşi am fost puţin iritaţi că am marcat o singură dată, iar ei au avut câteva ocazii pe final. Dar am încredere că vom depăşi această perioadă neinspirată în ofensivă, chiar am lucrat în această foarte mult faza de finalizare cu Mister şi eu zic că asta se va vedea pe teren chiar din meciul cu Chindia”

Experienţa la FCSB şi visul de a ajunge tricolor: „Experienţa mai puţin plăcută de la FCSB m‑a făcut mai puternic. Sunt încă tânăr şi am speranţe mari, sper ca prin evoluţiile mele la Universitatea să reuşesc să îmi câştig şi această convocare la naţională. O să muncesc cât pot de mult pentru asta, pentru că orice fotbalist cred că visează să‑şi poată reprezenta Naţionala”.

Modelele sale din fotbal: „Preferatul meu când eram copil era Fernando Torres. Încercam mult să îl limit, îmi amintesc că stăteam ore în şir să mă uit la filmuleţe cu el, aşa că pot spune că m‑a ajutat cumva să cresc eu însumi, ca fotbalist şi ca om. Apoi, când m‑am făcut mare, ca să zic aşa, am devenit fan Zlatan Ibrahimovic. Are cam tot ce‑i trebuie ca să fie un atacant de careu, îmi place mult”

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.