Sport
Se împlinesc 43 de ani de la prima Cupă a României

În ziua în care pe Universitatea Craiova o așteaptă un meci foarte important cu Gaz Metan Mediaș, oltenii sărbătoresc 43 de ani de la primul trofeu al Cupei României.

În cea de a 39-a ediție a Cupei României la fotbal, Campioana Unei Mari Iubiri a avut un traseu perfect, debutând în această competiție din faza șaisprezecimilor. Știința a eliminat echipele Corvinul Hunedoara (scor final 1-0), Jiul Petroșani (scor final 3-0), UTA Arad (scor final 5-0), Rapid București (scor final 1-0), iar în marea finală a câștigat în fața echipei Steaua București cu scorul de 2-1.

 

Ne întoarcem în timp. Mai exact, în după-amiaza zilei de 3 iulie 1977. La finala dintre Universitatea Craiova și Steaua București de pe stadionul „23 August” din capitală arbitru a fost timișoreanul Ioan Igna. Antrenorul Științei de atunci, Constantin Deliu, a aliniat următoarea formula de joc: Boldici – Berneanu, Tilihoi, Ștefănescu, Purima – Donose, Balaci, Beldeanu, Crișan (Negrilă, min. 85) – Cârțu, Marcu (Cămătaru, min. 46). De cealaltă parte, Emeric Ienei a trimis în teren următorii fotbaliști: Moraru – Anghelini, Sameș, Marin, Vigu – I. Ion, D. Ion (Aelenei, min. 59) – Iordănescu, Troi (Zahiu, min. 72), Năstase, Zamfir.

 

Campioana Unei Mari Iubiri a învins cu scorul de 2-1, prin goluri marcate de către Ilie Balaci (min. 50) și Sorin Cârțu (min. 64). Golul de onoare al echipei Steaua București a fost înscris de Florin Marin în minutul 78. Astfel, în sezonul competițional 1976-1977, Universitatea Craiova a obținut pentru prima oară în istoria sa trofeul Cupei României.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.