Sport
Vali Mihăilă, promisiune la Oltenia TV: „Nu plec de la Craiova până nu iau titlul!”

Invitatul lui Toni Sorică la emisiunea Fotbal Plus, la Oltenia TV, atacantul Universităţii Craiova, Valentin Mihăilă, a făcut mai multe declaraţii interesante, dar şi o promisiune, că nu va pleca de la Ştiinţa până când nu va câştiga un titlu de campion. Mihăilă regretă amânarea campionatului din cauzele ştiute, dar în acelaşi timp el are timp de recuperare, fiindcă altfel ar fi ratat meciurile cu Botoşani şi Astra, de acasă, fiind accidentat.

Valentin Mihăilă, la Oltenia TV despre...

Pandemia de coronavirus: „Nu știu că se reia în curând campionatul, în condițiile în care epidemia de coronavirus se extinde. Nu credeam să ajungă în Europa acest virus. Și nu cred că vom scăpa foarte curând. Oricum, sunt lucruri precum cancerul şi HIV-ul, mult mai grave. Sper să stea lumea în casă, să se spele pe mâini cât mai des, să stea cu familia, să vadă filme, să joace FIFA, pe play-station”.

Evoluţia sa în acest sezon: „E cel mai bun sezon al meu la seniori, asta mi-am dorit, să joc în Liga I şi apoi în Europa. Dar nu sunt încă mulțumit de jocul meu. În ultimele 3 partide nu am jucat bine, pot mult mai mult, pot crea ocazii, moralul meu e alimentat de evoluţiile consistente. Poate câștigăm campionatul la anul, deşi ei speram că îl vom lua anul acesta. Oricum, nu plec din Bănie în străinătate fără titlu

Eşecul de la Iaşi: „La 2-3 în Cupă, cu Iașiul, am fost jenant. Vreau să uit acel meci. A fost supărare foarte mare atunci, poate am intrat pe vârfuri. Am făcut un meci prost, mai ales că era primul după acel incident cu Laurenţiu Rus. Nu am nicio problemă cu Rus, am ţinut legătura şi apoi. Nu-mi aduc aminte nici acum ce s-a întâmplat atunci, chiar Rus mi-a descris faza”.

Accidentarea la spate, dinaintea meciulul cu FCSB: „Dacă nu se oprea campionatul, n-aș fi putut juca nici cu Botoșaniul, nici împotriva Astrei. Iar pentru meciurile naționalei eram incert. În afara unor exerciții specifice, date de medici, de trei săptămâni nu fac nimic altceva

Prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Aş vrea să joc la Jocurile Olimpice. Aşa cum a zis şi Neymar, medalia olimpică a fost cel mai scump trofeu pentru el. Chiar mă gândeam că băteam Danemarca la Craiova, la U21, cu un stadion full şi au poate nu eram pe teren, nu puteam să joc

Un gol special pe care şi-l propune: „Am înscris mai multe goluri din foarfecă la juniori şi îmi doresc să dau şi la seniori. Dacă se poate, să-l dau cu 30.000 de oameni în tribune, pe Ion Oblemenco."

Perioada de juniorat: „Am început fotbalul la 8 ani în comuna natală, de la 10 ani am jucat la Astra, apoi, la 12 ani, la un turneu la Ploieşti, am driblat câţiva jucători şi am dat gol şi m-a remarcat cineva de la Casa Bogdan. Mai aveam oferte de la Dinamo şi de la Viitorul, dar m-a luat Silviu Bogdan la el la echipă. Viitorul mă chemase în probe, în timp ce Silviu Bogdan a venit la mine acasă şi m-a luat. Eu cu Markovic am fost golgheteri. Am jucat 3 finale la juniori. Niciodată nu am fost invidios pe prietenii mei de la juniori, Screciu, Gârbiţă, Vlădoiu, Vasile Constantin. La seniori am ajuns după ce domnul Mangia ne-a văzut pe mine şi pe Vadasis la meciurile de la juniori”.

Postul preferat: „Am jucat în spatele vârfului în perioada lui Devis Mangia, nu-mi plăcea, dar asta era, era decizia antrenorului, nu puteam comenta. Postul meu este de extremă stânga. Nu-mi place să joc nici atacant, aşa cum m-a folosit domnul Piţurcă la FCSB, a fost o tactică atunci să suprindem adversarul cu doi atacanţi de viteză, eu şi Ivan. Nici nu am fizicul pentru asta, eu am nevoie de spaţii”

Porecla sa: „Gârbiţă mi-a pus porecla „Ţântă”, nu mă supără, îmi place, provine de la comuna natală, fiindcă nu înţelesese bine numele corect, Finta”.

Familia sa: „Fratele meu a jucat fotbal la liga a III-a, acum este în Spania, este în carantină timp de 60 de zile, vorbesc cu el, e bine, nu are nicio problemă. Se pot duce numai la supermarket o dată la nu ştiu câte ore şi în rest numai acasă. Când eram mic voiam să fiu pompier, ca tata. Prefer întotdeauna mâncarea de la mama de acasă”

Meciul cu Finlanda, la U21, care l-a propulsat în atenţia tuturor: „Deşi mi-a priit terenul de la Voluntari, nu-mi place, fiindcă este cam mic şi nu se potriveşte calităţii mele de bază, viteza. Nu-mi venea să cred ce se întâmplă cu mine, cred că şi de la centru şutam dădeam gol, îmi ieşea orice, am dat şi cu stângul. A fost o seară incredibilă, mă uit şi acum la acel meci, vreau să văd cum am lovit mingea. Am fost dezlănţuit atunci. Mi-a spus domnul Rădoi cum să-mi abordez adversarul direct, era unul masiv, l-am prins cu faţa mereu, a fost schimbat după 20 de minute, dar a intrat altul cu acelaşi profil, dar în seara aceea mi-a ieşit tot. Şi cu Gaz Metan, în prima etapă, am avut 3 adversari pe parcursul meciului, De Moura, Romeo şi Butean, practic omul meu era mereu proaspăt, iar eu pe final eram terminat de oboseală.”

Jucătorii preferaţi: „Mbappe îmi place foarte mult, e cu doi ani mai mare ca mine, îmi place stilul, atitudinea, e determinat, agresiv, are dorinţă de a câştiga. Toată lumea s-a uitat la Liverpool – Atletico, dar eu am văzut PSG cu Dortmund, fiindcă aveam mai mulţi jucători de acolo care îmi plac. Îmi plac şi Haaland şi Sancho, care sunt de vârsta mea. Neymar este jucătorul meu preferat şi la FIFA. Îmi place campionatul din Spania, acolo aş vrea să joc”

Hobby-urile sale: „Îmi place rap, hip-hop, asta ascult mereu. Ca trupe, îmi plac Alan&Kepa, Nimeni Altu, Deliric.  Aş fi vrut să-mi compună cineva o melodie. Îmi plac baschetul şi handbalul. Am jucat baschet în liceu, la Henri Coandă, 3 vs 3. Ca seriale, îmi place Prison Break”.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.