Sport
Victorie fabuloasă pentru handbalistele Craiovei asupra 'galacticelor' de la CSM Bucureşti!

Succes de proporţii pentru SCM Craiova în derby-ul Ligii Florilor, contra campioanei en-titre şi liderului CSM Bucureşti, scor 23-21, la pauză 11-12. În faţa a 3.000 de spectatori în Sala Polivalentă, formaţia lui Bogdan Burcea a învins echipa de milioane de euro a Primăriei Capitalei, în teren cu superstarul Cristina Neagu, de 3 ori desemnată cea mai bună jucătoare din lume. 

Oaspetele au condus şi cu 4 goluri în prima repriză, dar fetele noastre nu au renunţat şi aveau de acoperit un singur gol la pauză. Portarul Iulia Dumanska a fost în zi de graţie, dar şi apărarea din faţa ei a fost impenetrabilă, primind numai 21 de goluri de la o echipă care cu siguranţă va ajunge în Final Four-ul Champions League. Cu 8 minute înainte de final, craiovencele au intrat prima dată în avantaj, scor 19-18 şi au gestionat excelent fiecare atac, în acelaşi timp apărându-se agresiv. Cristina Lung a parat şi ea o aruncare de la 7 metri într-un moment decisiv, iar sirena finală le-a găsit pe handbalistele Craiovei sărbătorind succesul. Este prima înfrângere din acest campionat pentru formaţia din Capitală, pregătită de Helle Thomsen. În acest week-end se întâlnesc, ocupantele primelor două locuri din Liga Florilor, respectiv Superliga din Rusia: Lada Togliatti - SCM Craiova, în returul sferturilor Cupei EHF, şi Rostov - CSM Bucureşti, în ultima etapă a grupelor Champions League.

Au jucat pentru SCM Craiova în victoria senzaţională de azi: Dumanska, Lung (portari), Ardean 6 goluri, Pricopi 5, Florianu 4, Nikolic 3, Klikovac 2, Vizitiu 1, Rădoi 1, Popescu 1, Ţicu, Tudor, Trifunovic. 

De la oaspete, Neagu şi Hagman au înscris 5 goluri. 

SCM Craiova rămâne pe locul 2 în clasamentul Ligii Florilor, cu 42 de puncte. 

Foto: scm craiova handbal oficial

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.