Actualitate
Au curs amenzile după o acțiune în zona piețelor din Craiova

Miercuri, 19 august, polițiștii doljeni au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, ilegalităților la normele generale de comerț precum și abaterilor la regimul circulației rutiere în zona piețelor agroalimentare din Craiova și zona adiacentă acestora. Au participat peste 30 de polițiști de ordine pubică, rutieră, economic și investigații criminale.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost verificați 28 de agenți economici, 12 producători agricoli, au fost controlate 35 de autoturisme și legitimate 75 de persoane.

De asemenea, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 130.000 de lei și au constatat o infracțiune de contrabandă.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și au retras  3 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscate suma de 1150 de lei și bunuri în valoare de 5185 de lei.

 

Exemple:

Cu ocazia controlului efectuat într-o hală de produse preambalate din Piața Centrală din Craiova a fost identificată o femeie, de 50 de ani, din Craiova,  care deținea un număr de 20 pachete țigarete, fără marcaj fiscal.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

  •  

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui agent economic din Piața Centrală Craiova s-a constatat că acesta a încasat în mod nejustificat suma de 730 lei pentru care nu a emis bonuri fiscale.

În cauză a fost confiscată suma de bani și a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 lei conform prevederilor OUG 98 /1999.

Întrucât agentul economic a mai fost sancționat contravențional în luna decembrie 2019 pentru încălcarea prevederilor aceluiași act normativ, s-a dispus ca măsură complementară suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile.

  •  

Un bărbat de 67 de ani, din Craiova a condus un autoturism pe strada Calea București fără să respecte semnificația culorii roșii a semaforului electric.

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002.  

  •  

Cu ocazia controlului efectuat la o sala de jocuri din Craiova, s-a constatat că agentul de pază nu avea asupra sa materialele din dotare.

Polițiștii au procedat la acționarea butonului de panică pentru a verifica modul de intervenție al agenților de pază,  fiind constatat faptul că alți doi agenți de securitate din cadrul aceleiași societăși s-au prezentat fără să poarte casca de protecție.

Cei trei agenți de securitate au fost sancționați contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile art. 46, lit. k din Legea nr. 333/2003.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.