Actualitate
Fără mască în exterior din 15 mai! Care sunt excepțiile și ce măsură importantă a mai fost eliminată

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a anunțat noile decizii cu privire la măsurile de relaxare. 

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare,” a declarat Klaus Iohannis. 

 

„Am discutat astăzi despre pandemie, campania de vaccinare și despre măsuri de relaxare. A fost prea multă suferință în România și-mi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma acestei boli. Trebuie să ne amintim și de medici, personalul medical, ei au fost eroii noștri. Le datorăm mulțumiri. Vedem că pandemia s-a redus, dar trebuie să ne fie foarte fie clar că suntem în pregătiri pentru România post-pandemică. Pandemia nu se va termina mâine, nu se va termina pe 1 septembrie.

Am stabilit niste ținte de vaccinare. Ne propunem la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie să avem 6 milioane, iar la 1 august să avem 7 milioane. 

 Prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu câteva excepții: piețele, târgurile și stațiile de transport în comun. De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timp de noapte.

- Avem nunți, botezuri, mese festive, din 1 iunie în exterior pot participa maxim 70 de persoane, în interior maxim 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.