Actualitate
Județul Olt: Mai multe evenimente private au fost întrerupte de polițiști

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali au continuat să desfăşoare activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfășurate, la data 8 mai 2021, în jurul orei 23.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Slatina au constatat faptul că în incinta unui restaurant din localitate se desfășoară un eveniment privat. Polițiștii au întrerupt evenimentul și au sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020.

 

În aceeași seară, în urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești a reieșit faptul că la locuința unui bărbat din comuna Voineasa a fost organizat un botez la care au participat 15 persoane.  Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.

 

Duminică după-amiază, în urma unei sesizări directe cu privire la organizarea unui eveniment privat în comuna Grădinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Găneasa s-au deplasat la fața locului și au constatat că aspectele semnalate se confirmă, aplicând 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei.

 

De asemenea, la data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-un cartier din localitate este organizat un botez la care participă mai multe persoane. Polițiștii au întrerupt petrecerea și au sancționat organizatorul cu amendă în valoare de 2.000 lei.

 

Duminică, 9 mai 2021, în jurul orei 22.00, o altă petrecere privată, la care participau aproximativ 20 de persoane, a fost întreruptă de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Potcoava, organizatorul acesteia fiind sancționat contravențional.

 

În continuare, polițiștii împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.