Actualitate
Olguța Vasilescu despre transportul școlar: Vrem să reducem aglomerația din zona școlilor

Edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că își dorește cu ajutorul transportului școlar să reducă traficul care se produce zilnic în jurul școlilor. Luni, 10 mai,  a debutat acțiunea de transport școlar în Craiova, iar autobuzele au deservit școlile care se află pe străzile Principatele Unite și pe Brâncuși. După următoarea ședință de Consiliu Local, se vor putea pune la dispoziția RAT-ului mai multe mijloace de transport în comun pentru extinderea transportul școlar.

"Astăzi a debutat acțiunea de transport școlar în Craiova. Eram pregătiți de mai bine de o lună pentru acest demers, însă vacanța copiilor s-a prelungit și doar astăzi am reușit să organizăm trasee. Doar 25% dintre copiii care s-au înscris inițial au participat la transport, este vorba de 51 de copii, dintre cei 200 înscriși. Judecând după reacțiile pe care le-am avut din partea părinților, rezultă un grad de mulțumire foarte mare, în primul rând pentru că autobuzele puse la dispoziție sunt noi, pentru că se asigură siguranța copiilor, fiind prezent un reprezentant de la poliția locală și un reprezentant RAT. Autobuzele au venit la oră fixă în stațiile de îmbarcare, părinții au fost mulțumiți, iar după următoarea ședință de Consiliu Local, vom putea pune la dispoziția RAT-ului mai multe mijloace de transport în comun și să extindem transportul școlar. Ne dorim foarte mult, ca de la data de 15 septembrie să avem prinse în acest program toate școlile din oraș.

Astăzi, autobuzele au deservit școlile care se află pe străzile Principatele Unite și pe Brâncuși. S-a circulat destul de greu chiar dacă 50 de mașini au dispărut din trafic, dar eu cred că de mâine vor fi mai mulți copii prezenți. Dorim ca la toate școlile unde se creează trafic de dimineață să implementăm acest transport școlar. Următoarele unități școlare vor fi Carol și Elena Cuza, avem probleme și dimineața și la prânz, părinții stau ca la miting și vrem să evităm acest lucru", a declarat Lia Olguța Vasilescu. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.