Actualitate
Proiectil din Primul Război Mondial, descoperit în Vâlcea

Un element de muniție a fost descoperit din comuna Berislăvești din județul Valcea. Echipa pirotehnică, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru " al Judeţului Vâlcea, a efectuat operațiunile specifice pentru cercetarea terenului, ridicarea și transportul proiectilului exploziv, de calibru 75 mm.

Proiectilul este din Primul Război Mondial și va fi depozitat într-un spațiu special. Acesta a fost gasit într-un cătun părăsit de către o femeie.

Autoritățile transmit ca în cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite :

- Nu trebuie folosite ca obiecte de joacă!

- Nu trebuie mișcate!

- Nu trebuie atinse!

- Nu trebuie lovite !

- Nu trebuie detonate focosul sau alte elemente componente!

- În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu trebuie executate săpături, și nu trebuie aprins focul iar circulaţia oamenilor şi a animalelor în apropiere trebuie resticționată;

În cazul în care sunt descoperite elemente de muniţie, trebuie anunțată de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ, la 112 , pentru înlăturarea unei detonări accidentale.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.