Administraţie
Olguța, încă neînvestită în funcție, convoacă noul consiliu local pe Facebook

Situație hilară la nivelul administrației locale municipale craiovene după ce mai bine de o lună de la alegerile locale. Primarul ales Lia Olguța Vasilescu nu a fost învestit în funcție, iar mai mulți consilieri locali supleanți nu au depus încă jurământul.

Miercuri dimineață, consilierul municipal Teodor Sas a depus la registratura Primăriei Craiova o solicitare din partea unei treimi din numărul membrilor CLM Craiova pentru convocarea unei sedințe extraordinare, pentru data de luni, 16.11.2020. La scurt timp după ce atât consilieri PNL și cei ai USR au făcut public demersul lor de convocare a ședinței extraordinare, iar presa a adresat întrebări reprezentanților biroului de presă al Primăriei Craiova referitoare la momentul în care Lia Olguța Vasilescu va depune jurământul pentru ocuparea fotoliului de primar, aceasta din urmă a făcut anunțul pe pagina sa personală de Facebook. “Sper ca toți consilierii locali să participe vineri la ședința care va avea loc pentru validarea mandatelor celor șase consilieri supleanți care nu au depus încă jurământul și a primarului nou ales și să fie infirmată informația ca USR și PNL vor boicota această ședință pentru care abia azi se poate face convocarea. Avem multă treabă și nu mai vreau să pierdem nici măcar o zi!”, a scris Olguța.

Conform codului administrativ, ședința Consiliul local se convoacă după cum urmează:  a) prin dispoziţie a primarului, în cazurile prevăzute la art. 133 alin. (1), alin. (2) lit. a) şi c); b) prin convocare semnată de către consilierii locali care au această iniţiativă, în cazul prevăzut la art. 133 alin. (2) lit. b).

”A trecut o lună și jumătate de la alegerile locale, consilierii au depus jurământul, supleanții au fost și ei validați de judecătorie, ca urmare Craiova are un Consiliu Local legal constituit, însă Primarul PSD nu a convocat încă o ședință de consiliu. Suntem cu toții într-o perioadă încărcată și dificilă în care este esențială funcționarea Consiliului Local și, înțelegând votul și dorința cetățenilor, începerea activității nu mai poate fi amânată. Consilierii locali PNL si USR PLUS, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10:00, cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local. Ședința va avea următoarea ordine de zi:

1) Alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local Craiova.

2) Depunerea jurământului de către consilierii locali supleanți, validați de Judecătoria Craiova după data constituirii Consiliului Local Craiova

3) Constituirea Comisiei de validare a alegerilor și de numărare a voturilor

4) Alegerea viceprimarilor municipiului Craiova

5) Organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Craiova

6) Depunerea jurământului de către primarul Municipiului Craiova

7) Diverse”, se arată în anunțul făcut de consilierul municipal PNL Teodor Sas.

Prin urmare, Lia Olguța Vasilescu nu avea cum să stabilească data și nici ora ședinței noului Consiliu Local Municipal Craiova. Poate, doar prin absurd, să fi fost înștiințată de primarul în funcție Mihail Genoiu, asta înainte ca toți consilieri municipali craioveni ce au depus jurământul în ședința de constituire să fi fost înștiințați în mod legal de Executivul Primăriei Craiova.   

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.