Eveniment
Festivalul Puppets Occupay Street, la a șasea ediție

Pe 25 august, la Craiova va debuta cea șasea ediție a festivalului Puppets Occupy Street. Timp de opt zile, artiști și trupe internaționale din 23 de țări vor crea o atmosferă vibrantă pentru publicul de toate vârstele. Ediția din acest an stă sub semnul REvoluției, și va cuprinde aproximativ 400 de evenimente, ce vor bucura și colora străzile, piețele, parcurile și cartierele craiovene. Programul se anunță unul spectaculos, cu multe surprize, parade cu păpuşi gigantice, spectacole,  concerte și ateliere de creaţie.

Desfășurat anual între 25 august și 1 septembrie, festivalul Puppets Occupy Street este organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova. Reprezentații teatrale, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice și parade spectaculoase, cu păpuși supradimensionate și care alegorice se desfășoară simultan în mai multe zone ale orașului și sunt gratuite. Festivalul are un caracter necompetitiv. "La ce să ne așteptăm anul acesta și o să-mi permit doar această surpriză să o dezvălui, pe 25 august să continui ideea domnului primar, un lucru care nu s-a făcut în Craiova, cel puțin eu nu știu să se fi făcut până acum, parada de la ora 21  care va porni la ora 21 va fi de fapt o discotecă în mișcare pentru că pe tir, pe carul alegoric va fi un DJ", a dezvăluit Adriana Teodorescu – managerul Teatrului „ Colibri”. Anul acesta tema celei de-a șasea ediție a Festivalului Puppets Occupay Street va fi „REvolution” – „evoluţie prin revoluţie”. Sunt așteptați actori din toate colțurile lumii - America de Sud, Asia și Europa. Până acum s-au înscris și 25 de voluntari.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.