Învăţământ
A început bacalaureatul, sesiunea de toamnă

Miercuri, 21 august, s-a desfășurat proba scrisă la Limba si literatura română din cadrul examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2019. În sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris la prima probă scrisă 677 candidați, dintre care s-au prezentat doar 553 candidați, 81,68% procent de prezență, iar 625 candidați și-au echivalat proba.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a debutat miercuri, 21 august cu proba scrisă la limba și literatura română, la care s-au înscris 676 candidați. Examenul va continua cu proba obligatorie a profilului (892 candidați), în data de 23 august iar în data de 26 august: proba la alegere a profilului și specializării (746 candidați). Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se vor desfășura astfel: 27 - 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A (144 candidați); 30 august - 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D(148 candidați) 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C (152 candidați); Probele se vor desfășura în cele trei centre de examen constituite la nivelul județului Dolj: Colegiul Național ”Gh. Chițu” Craiova, Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Liceul ”Traian Vuia” Craiova.

Pentru această sesiune s-au înscris 1302 candidați. Potrivit calendarului, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 7 septembrie. 

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.