Politic
Deputatul Claudiu Manda: “PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în România”

Partidul Social Democrat are o listă cu candidaţi pe care se află lideri cu experienţă, însă mulţi dintre ei sunt de lideri noi care se află la primul mandat de parlamentar. 40% din numărul celor înscrişi pe listele electorale ale PSD sunt tineri, un procent record la alegerile parlamentare din acest an.

Toţi candidaţii vor acţiona în Parlament pentru a trece legi necesare pentru ca mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc, similar cu legea eliminării de 102 taxe. Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, spune că Partidul Social Democrat luptă pentru a oferi tinerilor un viitor în ţară şi perspective de a fi parte a clasei de mijloc.

Reporter : Mulţi tineri cred că viitorul lor este în afara României. Ştim că mulţi şi-au pierdut încrederea în sistemul politic. Cu ce soluţii vine PSD pentru această categorie de români?

Claudiu Manda : În prezent unul din cinci tineri cu vârsta între 15 şi 24 de ani nu are loc de muncă, nu urmează vreun program de pregătire profesională ţi nu este înscris într-un program de educaţie. Aproape 400 de mii de tineri au aşteptat de la Guvernul Zero soluţii la problemele lor. Nu au primit nimic, în schimb, li se cere votul din nou. PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în ţară şi perspective de a fi parte a clasei de mijloc. PSD vrea să îi convingă pe tineri să îndrăznească să creadă în România şi în faptul că PSD are răspunsuri la întrebările lor. Soluţii să aibă aici un viitor profesional, să îşi facă o casă şi să îşi întemeieze o familie.

Reporter :  Ce măsuri se vor lua pentru tineri?

Claudiu Manda : 1.500 de locuinţe pe an prin Programul Naţional de Locuinţe pentru Tineri şi 30 de noi cămine studenţeşti. Dorim un salariu de încadrare în primii 3 ani de muncă pentru tinerii licenţiaţi prin progamul  “Primul salariu” de 2.500 de lei, indiferent de salariul stabilit cu angajatorul, statul va asigura diferenţa până la suma de 2.500 de lei. Toţi tinerii vor avea acces la credite avantajoase pentru cursuri, chirii sau avans la casă: 40.000 de lei credit (suma maximă), 100% dobândă subvenţionată, 80% garantată de stat. O altă măsură este acordarea a 200.000 de ei pentru demararea unei afaceri prin programul “România Start –upNation”.

Reporter : Cum veţi sprijini tinerii care sunt la început de drum din punct de vedere professional?

Claudiu Manda : Eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună. De la 1 ianuarie 2018, propunem ca pentru toți medicii, indiferent de salariu și pentru cei care lucrează în IT, să fie eliminat impozitul pe venit, care în prezent e de 16%. De asemenea, dorim scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei pe lună. Eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA şi care înregistrează venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei este o altă măsură pe care PSD vrea să o ia. Creșterea salariului minim brut la 1.400 de lei în 2017, urmând ca acesta să crească progresiv la 1.510 lei în 2018, 1.625 lei în 2019 și la 1.750 în 2020, dar şi scăderea TVA-ului de la 20% la 18%.

 

Reporter : Ce va face PSD când va ajunge la guvernare pentru tinerele familii?

Claudiu Manda : Acordarea unei subvenţii de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe lună. TVA 0 pentru vânzarea/cumpărarea de locuințe începând cu 1 ianuarie 2018. Impozitul pentru transferul de proprietăți va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei, iar pentru sumele mai mari de 450.000 lei acesta ar urma să fie de 3% de la 1 martie 2017. Acestea sunt principalele măsuri pe care PSD le va lua pentru tineri nu peste 10 ani, nu peste 3 ani, ci imediat ce va ajunge la guvernare.

 

Reporter : Care sunt atuurile listelor de candidaţi PSD?

 

Claudiu Manda: În alegerile locale am avut pe liste 22.000 de nume noi, ceea ce dovedeşte că PSD se înnoieşte şi aduce oameni noi înspre politică şi administraţie. Continuăm şi pe listele pentru parlamentare să promovăm nume noi.

Două cuvinte cheie pentru a caracteriza listele PSD: promovarea numelor noi şi profesionalizarea.

Reporter : Care este procentul numelor noi pe listele parlamentare din acest an?

Claudiu Manda: 84% dintre candidaţii PSD de la Camera Deputaţilor sunt nume noi! 85 % dintre candidaţii PSD de la Senat sunt nume noi! Aducem oameni profesionişti în Parlament: jurişti - 96, economişti - 134, ingineri - 143, ingineri  agronomi şi silvici - 19, istorici/politologi/sociologi - 17, profesori - 82, medici - 36, medici veterinari - 9. PSD are o listă pe care se află lideri cu experienţă, alături de lideri noi care se afla la primul mandat de parlamentar. Pe fiecare listă judeţeană există cel puţin o femeie candidat. Este cea mai bună dovadă că PSD se înnoieşte. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.