Politic
Incertitudine la USR-PLUS. Liberalii vor sa știe cine este propunerea de viceprimar

După ce într-o conferință comună a USR-PLUS, Cezar Drăgoescu a fost prezentat drept propunerea partidului pentru postul de viceprimar al Craiovei, deputatul Adrian Prisnel susține că nu l-a susținut niciodată pe acesta.

Anunțul a fost făcut imediat după ce Drăgoescu a fost înlăturat de pe listele useriștilor pentru alegerile parlamentare, pe care acesta ocupa prima poziție. 

„Am fost informat oficial de invalidarea candidaturii lui Cezar Drăgoescu la Camera Deputaților prin decizia Biroului Național al USR, decizie luată pe baza avizelor negative primite de acesta din partea Comisiei Naționale de Arbitraj a USR, avize negative atât din punct de vedere al integrității, cât și al oportunității politice.

Salut această decizie. Pentru cei care se întreabă cum poate cineva să nu fie acceptabil pentru funcția de parlamentar dar poate fi pentru cea de viceprimar al municipiului Craiova menționez că propunerea USR Craiova pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova este Eduard Alexandru Cîrceag – decizie luată în data de 04.10.2020 cu cinci voturi pentru și o singură abținere.

Deciziile Birourilor politice ale USR sunt obligatorii.

Nici USR Craiova, nici USR Dolj nu l-au susținut și propus niciodată pe Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova. Această propunere a fost făcută unilateral și fără o consultare prealabilă, de către PLUS Dolj, prin președintele său Gabriel Păunică.

Eduard este un tânăr integru, educat, un adevărat om nou în politica din România. Este inginer IT și, prin natura profesiei, își propune să contribuie la o administrație modernă și digitalizată pentru craioveni.

Eduard va avea toată susținerea mea și a organizației USR Dolj pentru un mandat de succes în slujba comunității”, spune Adrian Prisnel, într-o postare pe o rețea de socializare. 

 

"În scurt timp urmează ședința de constituire a Consiliului Local al Municipiului Craiova în noua sa componență și alegerea noilor viceprimari ai Craiovei. Partidul Național Liberal și Alianța USR-PLUS la nivelul Municipiului Craiova dețin majoritatea consilierilor în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

    După cum este făcut public, Partidul Național Liberal Filiala Dolj l-a desemnat pe consilierul local Marian Vasile ca fiind opțiunea noastră pentru postul de viceprimar al Craiovei, în ședința Biroului Politic Județean din data de 15 septembrie 2020.

    În privința celuilalt viceprimar, am constatat însă cu stupoare că persoana desemnată ințial în conferința de presă susținută de Alianța USR-PLUS este deja contestată de reprezentanți ai partidului.

    Declarațiile contradictorii se regăsesc în presa și sunt făcute chiar de către președintele USR Dolj, Adrian Prisnel, respectiv președintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică. Vezi publicația PUNCTOCHIT din 21 octombrie 2020, ,,Război total între șefii USR și PLUS Dolj. Miza: funcțiile de viceprimar și deputat.,,

    Solicităm astfel printr-un comunicat oficial numele consilierului ce trebuie susținut în această funcție din partea USR-PLUS.

    Este de la sine înțeles că este necesară o întâlnire a celor două grupuri de consilieri aleși ai PNL și USR-PLUS care împreună cu cei doi candidați de viceprimar să elaboreze un nou program de dezvoltare a Craiovei.

    Craiova are nevoie de stabilitate, de partide politice responsabile și de schimbarea unei majorități PSD nocive care face administrație după bunul plac", se arată în comunicatul liberalilor. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.