Politic
PNL Dolj 'dublează' reprezentanții în secțiile de votare cu ajutorul UDMR-ului

Mai mulți membri ai Partidului Național Liberal - filiala Dolj figurează pe listele reprezentanților partidelor parlamentare în secțiile de votare din municipiul Craiova ca fiind membri ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. Printre aceştia se numără şi fostul director al AJOFM Dolj, Aurora Cornelia Tiribeja, susținută la şefia instituției de PDL Dolj pe vremea guvernării lui Emil Boc. 

Aurora Tiribeja figurează ca reprezentant al UDMR în biroul electoral al secției de votare nr. 83 din Craiova însă aceasta susține că nu ia parte la procesul de organizare al alegerilor parlamentare din 11 decembrie. "Nu sunt în nicio secție, nu sunt pe nicăieri. Îmi pare rău, cineva a făcut o greşeală", a precizat Aurora Tiribeja. Posobil tot o eroare să fie şi nominalizarea soțului acesteia Adrian Florentin Tiribeja, care apare şi el ca reprezentant al maghiarilor la secția de votare nr. 82. Pe lângă aceste greşeli stranii, la secția de votare nr. 55, reprezentantul PNL Valentin Barbu locuieşte la aceeaşi adresă cu Sorin Gabi Barbu, reprezentantul UDMR tot din secția 55. "Nu există aşa ceva .... adică nu ştiu ce să vă zic.....Nu pot să vorbesc acuma, sunt la spital", a fost explicația "maghiarului". Dacă Tiribeja şi Barbu au dat-o cotită, craioveanca Roxana Cătălina Tudorache, reprezentantul UDMR din secția de votare nr. 91 din Craiova a dat cărțile pe față. "Nu sunt membru UDMR, sunt în altă parte". Întrebată dacă este membru PNL, Tudorache a confirmat, precizând că a completat o adeziune la Partidul Național Liberal în urmă cu câteva luni. 
Coincidențe de acest fel sunt mai la toate secțiile. Însă liderul PNL Dolj Nicolae Giugea nu pare să ştie de aceste nominalizări misterioase ale UDMR-ului. "Scrie pe undeva că e ilegal? Eu nu am idee despre ce vorbiți", a replicat Giugea. 
La nivelul județului Dolj Uniunea Democrata a Maghiarilor din România nu deține o filială județeană, prin urmare am contactat mai mulți lideri ai filialelor din Oltenia pentru a afla cine a transmis către Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 17 Dolj, conform legii 208/2015, listele cu reprezentanții partidului în secțiile de votare. "La Dolj nu există o organizație, dar de grupul de la Craiova se ocupă cei de la Vâlcea", a fost răspunsul  preşedintelui executiv al UDMR Mehedinți Endre Molnar. Numai că cei de la Vâlcea nu ştiu nici ei cine a trimis la BEJ Dolj aceste liste. "Noi nu avem treabă cu cei de la Craiova", a precizat Szántó Sándor János, preşedinte executiv al UDMR Vâlcea. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.