Politic
Programul „Un loc de muncă pentru fiecare”

PSD a pregătit măsuri concrete de sprijinire a populației după alegerile de pe data de 6 decembrie.

Una dintre acestea este Programul "Un loc de muncă pentru fiecare" care implică extrem de multe beneficii atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Vorbim despre o primă de ocupare de 600 de euro împărțită pe jumătate între angajator și angajat, cu condiția ca locul de muncă să fie menținut încă un an pe lângă perioada inițială de 12 luni. Beneficiarii acestui program pot fi tinerii NEET (aflați în situații de risc), șomerii de lungă durată, grupurile dezavantajate pe piața muncii, dar și persoanele inactive.

Totodată, aceștia vor putea beneficia de vouchere de formare profesională în valoare de 1.000 € pentru cursuri/stagii de formare prestate de unități acreditate/autorizate de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii. Nu în ultimul rând, acestora li se vor acorda prima de acomodare pe perioada desfășurării cursurilor, pentru transport, masă și cazare, de maxim 500 €. Singura condiție este ca persoanele vizate este să finalizeze aceste cursuri/ stagii.

O altă măsură importantă pentru persoanele vizate este subvenționareacursurilor pentru școalade șoferi cu2.500 lei pentru permisul de conducere categoria B și de 3.500 lei pentru cel de categoria A. Mai mult, vom subvenționa cu 80% cursurile pentru agronomie, agricultură și meșteșuguri, în limita a 5.000 de lei. Condițiile sunt simple. Examenul auto trebuie să fie finalizat, iar permisul de conducere să fie obținut în 12 luni de laînceperea școlii. În cazul cursurilor amintite mai sus, acestea să fie finalizate, certificatele de calificare să fie obținute și, totodată, să fie realizată aplicarea la programele cu finanțare nerambursabilă.

 

- Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
- Executat de SC Protect NPG Pază SRL– portal/ziar: www.lupamea.ro
- CUI Mandatar Financiar: 11200020

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.