Politic
Anișoara Stănculescu, prim-vicepreședinte ALDE DOLJ: ”Revendicările postașilor sunt legitime”

Reprezentanții Partidului ALDE Dolj susțin revendicărilor lucrătorilor din Compania Națională “Poșta Română” sunt îndreptățite.


 

“Constatăm că efectele sociale nefaste ale neadoptării unei Legi Unitare a Salarizării se ţin lanţ. Poștașii din Oltenia și din întreaga țară amenință cu greva generală, nemulțumiți de salariile mici (până la de 10 ori mai mici decât ale birocraților din Compania Națională Poșta Română) dar şi de condițiile de lucru inacceptabile, printre care lipsa echipamentelor necesare. Mulți dintre aceştia acuză pe bună dreptate că sunt plătiți cu jumătate de normă deşi lucrează peste program. Cerem guvernului să nu ignore aceste avertismente sociale și să intre într-un dialog real cu salariații Poștei Române care protestează în toată țara, un dialog care să producă efecte, nu doar iluzii. Au trecut totuşi şapte luni de când postaşii sunt duşi cu vorba. Cerem Guvernului să decidă astfel încât la ședința Consiliului de Administrație al Companiei Poșta Română din data de 14 octombrie, conducerea acesteia să prezinte sindicaliștilor variantele de creștere salarială și impactul asupra bugetelor de venituri și cheltuieli. Greva generală nu folosește nimănui. Perturbarea activității Poștei Române riscă să producă alte surse de nemulțumire socială. Încă o dată reafirmăm faptul că guvernul are obligația organizării alegerilor parlamentare într-un climat social de stabilitate. Pentru guvernul PSD-ALDE, Legea Salarizării Unitare va fi un obiectiv prioritar. Ea va elimina orice fel de discriminare, va stabili un raport corect între salariile mici și cele mari, și va respecta principiul <<la muncă egală, plată egală>>”, a declarat Anișoara Stănculescu, prim-vicepreședinte ALDE Dolj.   

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.