Redacţia Lupa
Doi craioveni au dat lovitura vieții la celebrul magazin Harrods din Londra

Craiovenii Ilie Pară și Marta Pară-Blaj, ambii de 33 de ani, au reușit să fure un ceas în valoare de 67.000 de lire sterline, de la magazinul Harrods, după ce au înșelat vigilența angajaților și au schimbat ceasul original cu o replică. Pentru a fi mai convingători, aceștia și-au folosit fiul, în vârstă de șase ani, în gluga căruia au ascuns ceasul fals, pe care l-au schimbat cu originalul, într-o clipă de neatenție a vânzătorului. 

Cei doi și-au pregătit din timp lovitura și au vizitat pentru prima dată magazinul de lux, în data de 14 septembrie, atunci când bărbatul a probat mai multe ceasuri și a făcut fotografii cu bijuteria de aur pe care plănuia să o fure. Cinci zile mai târziu, cei doi au revenit, împreună cu fiul lor de șase ani, în gluga căruia era ascunsă copia ceasului pe care urma să îl fure. Craioveanul a cerut din nou ceasul în valoare de 67.000 de lire sterline, l-a schimbat cu cel fals, l-a ascuns în gluga copilului și sub pretextul că fiul lor plânge, au părăsit magazinul și s-au făcut nevăzuți. După câteva zile, un alt angajat a observat că bijuteria expusă nu are serie, cadranul este diferit și, astfel, polițiștii au intrat pe fir. În urma cercetărilor și după ce au verificat camerele de supraveghere, cei doi au fost identificați și opriți în portul Dover, când încercau sa părăsească țara.

Pară avea pe mana stângă obiectul furat, iar polițiștii i-au reținut pe cei doi craioveni, care vor rămâne în arest până pe 14 decembrie, când a fost fixată data procesului, în ciuda faptului că femeia este însărcinată.

Sursa:foto : Daily Mail

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.