Sport
Mititelu a pierdut procesul 'dezafilierii', cu FRF, LPF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir

Curtea de Apel a anunțat verdictul în cazul procesului intentat în cazul dezafilierii FCU Craiova, iar Dumitru Dragomir și Mircea Sandu au fost achitați. Decizia este definitivă. LPF și FRF nu trebuie să mai achite prejudiciul decis de Tribunalul București (1 084 592 000 de lei, peste 240 de milioane de euro), fiind achitate. 

Instanța a decis păstrarea sechestrului instituit asupra bunurilor lui Sandu, Dragomir și LPF, pentru un eventual proces în civil, pe care să îl intenteze Adrian Mititelu. 

Procurorii ceruseră condamnarea fostului preşedinte al FRF, Mircea Sandu, şi a fostului preşedinte al LPF la pedepse cu executare orientate spre maximum, respectiv la câte 14 ani de închisoare pentru fiecare. Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi, în luna iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii echipei lui Mititelu, şi au fost stabilite despăgubiri către club de peste un miliard de lei. FRF a formulat apel, judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de atunci de conducători ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.

Dumitru Dragomir: „Nu mă puteam duce nevinovat la puşcărie, mă aşteptam la acest verdict"

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.