Sport
Săndoi și Cămătaru au încurajat naționala de handbal

Cele două foste mari glorii ale Universității Craiova i-au vizitat la antrenament pe jucătorii naționalei masculine pentru a-i îmbărbăta înaintea meciului decisiv cu Belarus (joi, ora 19.00, sala Polivalentă) pentru calificarea la Campionatul European. Ambii sunt buni prieteni cu Sorin Toacsen, fostul portar al Craiovei care acum coordonează activitatea loturilor naționale masculine.

Emil Săndoi (căpitanul Universității Craiova la eventul din 1991) și Rodion Cămătaru (fosta "Gheată de Aur" a Europei) le-au transmis un mesaj de încurajare tricolorilor înaintea celui mai important meci al handbalului masculin din ultimii ani. Fostul selecționer al naționalei de tineret, Săndoi pariază pe un meci mare făcut de concitadinul Vali Ghionea. "Publicul oltean a fost de fiecare dată aproape de echipele naționale, iar în ultima perioadă se simte un reviriment și al sporturilor de echipă odată cu noua Sală Polivalentă. Am încredere în Vali Ghionea că va conduce echipa spre o victorie importantă. Este un jucător cu experiență la cel mai înalt nivel și a reprezintă cu cinste Oltenia la națională. Nu este el inter, ci doar extremă, dar și eu eram golgheter ca fundaș", a spus zâmbind Emil Săndoi. Fostul mare golgheter al Universității și al echipei naționale, Rodion Cămătaru știe tactica perfectă pentru o victorie contra Belarusului. "Va conta mult aportul publicului din Craiova și sper să fie al optulea jucator. Poate Vali Ghionea va fi Băluță al naționalei de handbal, ca sa glumesc puțin....doar că într-un meci oficial. Sincer, ținând cont și de postul meu, pot zice că cea mai bună apărare este atacul, așa că îmi doresc ca România să facă un joc spectaculos care să ridice publicul în picioare!", a adăugat Cămătaru.

Toacsen: "Performanța ne-a unit, eram respectați în toată țara!"

 Câștigător al Cupei României în 1991 an în care Universitatea Craiova cucerea totodată titlul la fotbal și la volei feminin, actualul director tehnic al naționalelor masculine de handbal Sorin Toacsen speră ca fanii olteni să redevină aproape de toate echipele naționale ale României, indiferent de ramura sportivă. " În anii '90, la Craiova fanii susțineau orice echipă care făcea performanță. La handbal sala era arhiplină și pentru că aveam rezultate. Mi-as dori să mai retrăiesc acea atmosferă la meciul cu Belarus. Handbaliștii și fotbaliștii eram prieteni între noi, ce ne-a unit era performanța. Eram respectați în oraș și în toată țara. Ocazional, mai jucam o miuță cu ei în sală. Noi eram mai duri, pe heirup, dar Emil și băieții ne cam ascundeau mingea când ne luau în serios. Am rămas prieteni peste ani și mă bucur că ne vor susține la meci", rememorează cu nostalgie Sorin Toacsen.

S-au pus în vânzare biletele la Sala Polivalentă

Federația Română de Handbal anunță suporterii echipei naționale că începând de miercuri aceștia pot achiziționa bilete pentru meciul cu Belarus și de la Sala Polivalentă din Craiova. Casele sunt deschise azi până la ora 20.00, iar joi în intervalul 10.00 - ora meciului). Biletele pot fi achiziționate în continuare și online, de pe site-ul Eventim (http://www.eventim.ro/ro/bilete/handbal-masculin-romania-belarus-craiova-sala-polivalenta-465016/event.html?ca=12)

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.