Sport
Ştiinţa - CFR Cluj, tot cu porţile închise, fanii olteni sunt aşteptaţi la finala Cupei

Deşi preşedintele Klaus Johannis a anunţat că de azi se pot organiza evenimente sportive în aer liber cu spectatori, iar Universitatea Craiova s-a declarat pregătită să-şi reprimească fanii în condiţiile impuse, forurile care conduc fotbalul nu au reuşit să se adapteze imediat noilor reguli şi să redeschidă porţile arenelor. Astfel, derby-ul Ştiinţei cu CFR Cluj se va juca tot fără public, iar primul meci la care suporterii olteni vor putea fi prezenţi va fi finala Cupei României, peste o săptămână. 

"Am sperat până în ultimul moment că în această seară ne vom putea revedea pe stadion. Din păcate, cu toate demersurile întreprinse de clubul Universitatea Craiova, acest lucru nu va fi posibil din motive independente de voința noastră. Prima partidă care se va disputa cu spectatori va fi finala Cupei României. Sâmbăta viitoare, împreună facem un stadion alb-albastru și luptăm pentru cea de a 8-a Cupă a României" este anunţul Ştiinţei. 

Meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj se joacă azi, de la ora 21.30, pe arena "Ion Oblemenco". 

Analiza LPF a duelului de azi: 

"Craiovenii vin după trei înfrângeri la rând în campionat, rezultate care i-au îndepărtat pe olteni de primele două poziţii. Mai mult, sunt în pericol de a pierde şi ultima treaptă a podiumului, asta după ce Sepsi OSK s-a apropiat în clasament la doar un punct.

19 martie 2021, FCSB-CFR 3-0 a fost singura înfrângere suferită de clujeni în precedentele șapte deplasări din campionat, interval în care au mai înregistrat patru victorii şi două rezultate de egalitate.

Se întâlnesc formaţiile cu cele mai bune apărări din acest sezon, CFR Cluj - 19 goluri primite, Universitatea Craiova - 22 de goluri încasate.

Cinci dintre cele nouă goluri marcate de clujeni în play-off au avut la bază o fază fixă.

23 dintre cele 40 de goluri înscrise de Universitatea Craiova pe durata întregului sezon au fost izbutite în prima repriză.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 25 de ori în principala competiţie internă, de opt ori s-au impus oltenii, de nouă ori au câştigat ardelenii, iar alte opt partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi - Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014/2015, pe 30 mai, 3-0 pe "Extensiv", marcatori Bawab - dublă şi Alex. Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe locul 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj- Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Un meci special a fost cel din 3 august 2020, Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-3 (Nistor / Vinicius, Boli, Deac), joc la finalul căruia ardelenii au cucerit al șaselea titlu din istoria clubului.

Ambele partide din sezonul regular 2020/2021 s-au terminat fără gol marcat.

Cea mai recentă întâlnire directă: 24 aprilie 2021, CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2."

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.